Remedii naturale pentru infecțiile rinichilor. Cum poți preveni, ameliora și chiar trata aceste afecțiuni
Infecția rinichilor poate afecta un singur rinichi sau chiar pe amândoi şi poate provoca neplăceri şi disconfort. În general, femeile sunt mai predispuse să facă infecții ale tractului urinar atât inferior, cât şi al tractului urinar superior.
Cum se manifestă infecția rinichilorInfecția rinichilor poate fi cauzată de o infecție a vezicii urinare netratată. Odată ajunsă la rinichi, aceasta necesită un tratament adecvat, netratarea ei poate duce la afectarea permanentă a rinichilor.
Cei care suferă de această afecțiune trebuie să consulte medicul specialist pentru recomandarea unui tratament adecvat. Cu cât se recurge mai repede la începerea tratamentului, cu atât mai uşor este de tratat infecția rinichilor. Altfel, durata de tratare a lor se prelungeşte pe termen lung.
Remedii la indemana pentru a scapa rapid de cârceiEste bine ca tratamentul convențional să fie ajutat de schimbarea dietei şi a stilului de viață cu unele adecvate, cel puțin până când infecția rinichilor dispare. De asemenea, este indicat pe lângă acestea să se apeleze şi la remedii naturale. Ele pot completa medicamentația, sunt la îndemână, eficiente şi dau rezultate rapide.
Iată patru astfel de remedii naturale care dau rezultate bune în tratarea infecției urinare.
UsturoiulDespre proprietățile curative ale usturoiului se ştie încă din cele mai vechi timpuri. A fost folosit în tratarea diverselor afecțiuni, fiind un foarte bun antioxidant. Usturoiul conține un compus numit alicină, care este un agent antibacterian, antiinflamator şi are proprietăți antifungice. Alicina este responsabilă de mirosul înțepător al usturoiului. Este indicat să se consume 3-4 căței de usturoi zilnic, timp de câteva zile, până când infecția rinichilor trece.
GhimbirulDe asemenea, de beneficiile terapeutice ale ghimbirului se cunoaşte încă din antichitate. Este foarte bogat în vitamine, nutrienți şi uleiuri volatile ce au efecte analgezice, sedative şi antitermice. Acestea îi dau gustul şi aroma specifică. Conține gingerol, un agent antibacterian ce inhibă răspândirea bacteriilor la rinichi.
Este indicat să se consume două căni de ceai de ghimbir pe zi, cu regularitate. Ceaiul de ghimbir întăreşte sistemul imunitar, reduce infecția rinichilor, este foarte eficient impotriva unor tipuri de cancer, reduce inflamaţiile articulare şi scade nivelul colesterolului rău.
Primele semne care îți indică faptul că vei face Alzheimer. Cum poți preveni instalarea boliiOțetul de mere, recomandat pentru infecția rinichilorAcesta este un leac bine cunoscut din bătrâni, ce ajută la tratarea diferitelor afecțiuni. Acesta are un pH ridicat, astfel făcând imposibilă dezvoltarea şi înmulțirea bacteriilor. Oțetul de mere este un bun antibacterian datorită acidului malic pe care îl conține. Se poate consuma punând 2 lingurițe într-un pahar cu apă, de două ori pe zi, astfel ajutând la vindecarea rinichilor. Remediul poate fi folosit şi pentru infecțiile de tract urinar inferior.
TurmericulConține o substanță numită curcumin, cu puternic efect antibacterian, antiinflamator şi cu proprietăți antifungice. Astfel, turmericul ajută la inhibarea şi înmulțirea bacteriilor şi microbilor, accelerând vindecarea infecțiilor. Se poate consuma pur şi simplu sub forma de pudră sau se poate folosi ca ingredient și condiment.
de pe realitatea.net
Niciun comentariu