Proteste violente în Albania. Se cere demisia lui Edi Rama, premierul care-l plătea pe Florian Coldea cu sume uriașe pentru consiliere

Sute de oameni au ieșit în stradă în Capitala Albaniei și cer demisia premierului Edi Rama. Revolta oamenilor a dus și la violențe și incendieri în plină stradă.

Protestul a început în fața clădirii Guvernului și s-a extins apoi în mai multe zone din Tirana. Oamenii au cerut demisia prim-ministrului Rama, acuzându-l că „cufundă țara în corupție". 

Fostul premier Sali Berisha de la Partidul Democrat s-a adresat protestatarilor printr-un mesaj video transmis din apartamentul său, unde se află în arest la domiciliu sub suspiciunea de corupție. Acesta le-a cerut protestatarilor să înceteze violențele.

Revoltele oamenilor au loc în contextul scandalului în care este implicat și generalul Florian Coldea. Locuitorii din Tirana îl acuză pe premierul albanez de corupție. Cât despre Florian Coldea, informații legate de implicarea lui în mafia drogurilor au fost făcute publice de fostul șef de Guvern, Sari Berisha.

"Pe scenă apare și românul McGonigal, generalul serviciilor secrete românești care s-a ocupat de Sinaloa, cel mai periculos clan mafiot din lume cu legături albaneze. Generalul Coldea, prieten apropiat al lui Taulant Balla și al lui Edi Rama, mediator în crimele lor", spune Sari Berisha, fostul premier albanez. 

Presa de la Tirana a prezentat pe larg cazul privind legăturile dintre actualul premier al Albaniei, Coldea și cel mai mare cartel de droguri. Cocaina ar fi fost adusă din Mexic, pe filiera cartelului Sinaloa, controlat de El Chapo. Drogurile ajungeau în Albania în cantități mari și apoi ar fi ajuns la București pe o rută secretă.

Florian Coldea a fost consilierul lui Edi Rama, însă a fost concediat după ce autoritățile române au început ancheta la adresa lui. 



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list