Ovidiu Puțura: "Aveau nevoie de un denunțător și gata dosarul". Dezvăluiri explozive despre monitorizările SRI

Fostul secretar de stat, condamnat la închisoare într-un dosar controversat, a făcut dezvăluiri cutremurătoare despre modul în care erau influențați judecătorii să dea condamnări grele, chiar și în dosare fără probe. 

Era nevoie doar de un denunț și dosarul era ca și finalizat, spune fostul judecător. 

"Erau documente despre judecatori si procurori, din viata lor personala, foarte multe chestiuni erau trecute acolo pentru ca SIPA asta facea inainte. Judecatorii si procurorii erau foarte bine organizati, nu atat de mult la munca, cat in afara muncii. Ca sa stim despre oameni ce vulnerabilitati au. 

Monitorizarile de la SRI nu veneau in sensul juridic. De la SRI spuneau: "Asta e un om rau, stim noi ce a facut ca l-am urmarit." Si se crea o poveste despre un anumit personaj. Personajul respectiv era foarte negru zugravit acolo, iar aceasta nota, ca era o nota informativa, o aratau judecatorului sa fie convins ca face un lucru bun. Adica noi chiar daca nu avem probele... Astea erau plicurile galbene. Acolo în plicul galben nu scria 7 ani, 5 ani... Doar pe biletele. Si biletelele doar se aratau si se luau, nu ramaneau acolo. In schimb, pe nota i se arata o poveste: uite cine e ala, ce a facut...", a spus Ovidiu Puțura.



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list