Leacuri din vremuri biblice. Cu ce se tratau oamenii din vechime, când nu existau medicamente

Leacuri din vremuri biblice

În vremurile biblice oamenii își tratau bolile apelând la plantele medicinale și nu numai. Iată ce foloseau pentru a vindeca, preveni și a trata afecțiunile.

Tămâia

Tămâia este unul dintre darurile care au fost aduse de magi la nașterea lui Iisus. În acele vremuri, tămâia era considerată un remediu pentru a trata diverse afecțiuni. Era folosită ca remediu pentru prevenirea anumitor infecții și apreciată pentru calitățile sale antiseptice și antiinflamatorii.

Tămâia este rășina pe care o secretă arborele de Bostwelia, originar din Orient. Esența de tămâie dispune de o energie vindecătoare ce ajută la curățarea energetică și spirituală, având și efecte în afețiunile respiratorii și în tratarea bronșitei și a laringitei, conform unor surse.

Tămâia, rășina miraculoasă. Beneficii despre care nu știai. De ce este folosită în ritualurile religioase

Unele cercetări moderne atestă calitățile acestei rășini, iar oamenii de știință au făcut anumite referiri la tămâie privind proprietățile ei de a ajuta în tratarea anumitor tipuri de cancer, colite ulcerative, astm sau în stările de anxietate.

Smirna 

Este o plantă pomenită în biblie și, asemenea tâmâiei a reprezentat unul dintre darurile oferite de magi pruncului Iisus. Se știe că aurul, smirna și tămâia erau considerate în vremurile biblice dintre cele mai prețioase și scumpe daruri.

Smirna a fost folosită în acele vremuri pentru tratarea artritei, îmbunătățirea circulației sangvine, pentru tratarea tulburărilor digestive, durerilor menstruale, infecțiilor respiratorii, lepră, respirație urât mirositoare, febră, răceli sau în cazul afețiunilor gingivale, conform aceleași surse.

Cecetătorii sunt de părere că smirna ajută la stimularea globulelor albe din sânge, dar întărește și imunitatea. În timp ce alt studiu realizat în 2001 a demostrat faptul că este un antioxidant extrem de puternic, iar medicina modernă are în vedere efectele pe care le poate avea această plantă în tratarea tumorilor maligne, spune aceeași sursă.

Chimenul negru, semințele care tratează orice boală. Sunt consemnate în scrierile lui Hipocrate, dar și în medicina tradiționala din Orientul Mijlociu

Asemenea tămâiei și smirna conține anumite substanțe care stimulează partea creierului responsabilă cu emoțiile. De asemenea, are proprietăți antifungice, antibacteriene și antiinflamatorii.

Usturoiul

Usturoiul este una dintre cele mai vechi legume, apreciată încă din antichitate și nelipsită din aproape orice bucătărie din întreaga lume. Este originar din Iran și Afganistan și este cunoscut de aproximativ 6000 ani î.e.n.

Usturoiul făcea parte din alimentația muncitorilor care au lucrat la ridicarea piramidei Gizeh din Egipt și avea rolul de fortifiere și de protecție împotriva pestei și a altor boli. De-a lungul timpului a fost recunoscut ca un adevărat panaceu de către toate popoarele, datorită proprietăților sale de a trata diverse afecțiuni. A fost folosit timp de secole împotriva epidemiilor de ciumă.

Usturoiul este cea mai bună alegere pentru tratarea răcelilor, gripelor, durerilor de gât și al digestiei leneșe. De asemenea, usturoiul activează producția de leucocite, stimulând sistemul imunitar. Datorită componentelor sale sulfuroase și uleiurilor esențiale este un antiseptic, antimicrobian și antibacterian puternic, atât pentru uz extern, cât și intern. Ajută la tratarea mai multor tipuri de infecții.

Remediul care te ține departe de doctor. Cel mai puternic tratament pe care-l foloseau străbunii

Cercetările au demonstrat faptul că este eficient împotriva mai multor tipuri de bacterii rezistente la antibiotice. Poate fi folosit și pentru tratarea viermilor intenstinali, ajută la menținerea colesterolului în limite normale și este ideal pentru evitarea mai multor probleme circulatorii.

Este un antioxidant extrem de puternic, iar consumat frecvent poate ajuta la prevenirea anumitor tipuri de cancer, conform unor studii recente, spune Claudia Mesea Paraschivescu pe contul său de Youtube.

Limba mielului

Este o plantă care conține substanțe vâscoase, taninuri, rășini, uleiuri esențiale, potasiu, calciu, vitamina C și alte substanțe. Frunzele plantei conțin mici cantități de substanțe toxice pentru ficat.

Unele dovezi în legătură cu uleiul de limba-mielului arată că poate regla sistemul hormonal, scade tensiunea arterială și reduce nivelul colesterolului. Remediile cu limba-mielului ajută la întărirea sistemul imunitar, previn alergiile, problemele premenstruale și afecțiunile prostatei.

Planta a fost folosită ca remediu popular naturist pentru a trata infecțiile tractului urinar, cistita, inflamația renală cronică, guturaiul, pneumonia, tuberculoza, gastrita, sindromul de colon iritabil și depresia.

Pentru uz extern a fost folosită pentru calmarea mâncărimilor și inflamațiilor pielii, a rănilor, eczemelor, erupțiilor cutanate, artritei și a gutei. Se poate folosi și ca apă de gură, pentru a trata infecțiile de la nivelul gurii și gâtului și gingiile care sângerează.

Ceaiul făcut din limba-mielului poate fi util în tratarea acneei. De asemenea, poate reduce febra, acționând ca un bun expectorant și ajută la eliberarea căilor respiratorii. Poate fi un remediu util în caz de răceală și gripă, tuse, durere în gât, bronșită și infecții ale tractului respirator.

Feniculul

Este o plantă aromatică și medicinală despre care se crede că are foarte puternice efecte antioxidante și antiinflamatorii.

În medicina ayurvedică, feniculul este folosit pentru ameliorarea afecțiunilor digestive precum balonarea sau flatulența, dar și pentru ameliorarea afecțiunilor oculare. Tusea, dar și diareea ori constipația pot fi tratate cu ajutorul feniculului, scrie doc.ro.

Alimente bune pentru inimă. Ce recomandă medicii, pentru un sistem cardiovascular sănătos

Conține fosfor și magneziu și o mare cantitate de calciu, ajutând astfel la menținerea oaselor sănătoase. De asemenea, reglează tensiunea arterială și stimulează digestia. Ceaiul de fenicul reduce balonarea și spasmele intestinale și contribuie la menținerea echilbrului florei bacteriene intestinale. Totodată, ajută la îmbunătățirea memoriei și conferă un somn odihnitor, mai scrie aceeași sursă.

În scrierile vechi ale lui Plinius cel Bătrân feniculul apare ca fiind benefic în cazul problemelor oculare.

Rodia

Și rodia se numără printre fructele menționate în Biblie, chiar de mai multe ori. Este un fruct foarte gustos și apreciat, în special de cei ce iubesc gustul dulce-acrișor. Este foarte bogată în vitamina C și este o puternică sursă de antioxidanți.

Specialiștii susțin că acest fruct este foarte bun pentru prevenirea cancerului și al bolii Alzheimer. De asemenea, este recomandat pentru femeile însărcinate, deoarece protejează creierul fătului de unele afecțiuni ce ar putea să apară din cauza circulației deficitare.

Reglează tensiunea arterială şi colesterolul. Este bun în cazul diabeticilor, pentru un ficat sănătos și mai ales pentru inimă și pentru prevenirea afecșiunilor cardiovasculare. Semințele pe care le conțin rodiile ajută în cazul digestiei și sunt bune pentru stomac.

În vremurile biblice, rădăcina de rodie era folosită pentru a scăpa de paraziții intestinali. Iar florile de rodie erau folosite pentru tratarea aftelor, dar și în cazul dizenteriei.

Un studiu realizat în Israel arată că sucul de rodie poate distruge celulele canceroase, iar semințele de rodie au efectul unei aspirine, prevenind efectul de formare al cheagurilor de sânge.

Tarhonul

Era folosit din vechime pentru tratarea insomniei, iar frunzele erau mestecate pentru ameliorarea durerilor de dinți. Această plantă aromatică ajută la stimularea creierului, a sistemului nervos, a sistemului circulator, al celui endocrin și digestiv.

Conform unor cercetări recente, tarhonul ajută la scăderea nivelului de glucoză din sânge.

Fructele menționate în Biblie, adevărate remedii pentru trup. De ce trebuie să le introduci în alimentația taVarza

Este cunoscută ca fiind remediu pentru aproximativ 90 de afecțiuni, conform scrierilor lui Plinius cel Bătrân în "Naturalis Historia".

În medicina veche se credea că varza ajută la întărirea vederii și protejează împotriva durerilor de cap. Aceasta trebuia consumată în stare crudă. Și în medicina tradițională compresele cu frunze de varză, înmuiate în apă călduță, ajutau la vindecarea inflamațiilor și rănilor.

Varza este mai bogată în vitamina C decât portocalele. Mai conține vitamina E, calciu, potasiu, magneziu, vitamina B și fibre. De asemenea, este o sursă bogată de iod, ceea ce ajută la funcționarea optimă a creierului și a sistemului nervos, conform sursei Agenda Ta de Sănătate.

Murele

Sunt fructe foarte bogate în antioxidanți, iar în trecut erau consumate nu doar pentru gustul lor, ci și pentru a trata problemele gingivale și ale amigdalelor. De asemenea, se credea că murele au capacitatea de a neutraliza efectele veninului de șarpe, conform aceleași surse.

Plinius cel Bătrân nota în "Historia Naturalis" despre beneficiile extractului de muguri de mur, care se folosea în scop curativ și diuretic, iar cel din frunze de mur pentru tratarea rănilor pielii.

Cercetările recente au demonstrat faptul că murele conțin o mare cantitate de antioxidanți, la fel ca spanacul, varza și rodia.

Isopul 

Se mai numește și planta sfântă, fiind pomenită în cărțile sfinte. Era considerată o plantă purificatoare, fiind folosită în ritualurile religioase. Inclusiv vechii egipteni o foloseau pentru purificarea templelor. În vremurile lui Iisus era folosită pentru curățarea ritualică a leproșilor. Romanii au folosit isopul pentru a se proteja împotriva ciumei.

De asemenea, ceaiul de isop era folosit în problemele respiratorii și în tratarea tusei. Și pentru scăderea febrei se folosea această plantă, dar și pentru tratarea rănilor și a tăieturilor.

Cercetările din zilele noastre au demonstrat faptul că isopul are proprietăți antiseptice, astringente și antimicrobiene.

Salvia

Salvie se ştie că este o plantă cu proprietăți tămăduitoare. Din latină, numele acestei plante se traduce salvare, care înseamnă a vindeca, a tămădui. A fost folosită pentru a trata diverse afecțiuni.

Din antichitate a fost considerată o plantă sacră cu proprietăți miraculoase pentru sănătate. Era folosită pentru a purifica spațiul de energiile negative. De-a lungul timpului a fost folosită în diverse ritualuri religioase.

Consumul ceaiului de salvie va reduce excesul de bacterii din cavitatea bucală și va reîmprospăta respirația. În cazul durerilor în gât este deja cunoscut efectul benefic al salviei.

Fitoterapeuții recomandă și în cazul problemelor digestive, ajută la producerea lichidului gastric și este un diuretic eficient și elimină flatulența. Este indicat și în cazul transpirației în exces. Salvia are efecte benefice și asupra sistemului nervos. După eforturile fizice ajută la relaxarea mușchilor, ajută circulația sangvină, fluidizează sângele și stimulează și memoria.

Studii recente au arătat că oprește evoluția celulelor canceroase în cazul cancerului de colon, plămâni și cancer la sân, scrie fitoterapeutul Rosemary Gladstar, în cartea sa Plante medicinale-ghid esențial.

Rozmarinul

Din vechime, rozmarinul a avut diverse întrebuințări, de la cele culinare la cele medicinale și chiar magice sau religioase. În Grecia antică se ardeau ramuri de rozmarin la înmormântări. În Evul Mediu, rozmarinul era folosit în epidemiile de ciumă, iar în Roma Antică se spunea că mirosul lui ajută memoria și îl face pe om să gândească lucid, fiind numită "planta minților lucide."

Infuzia de rozmarin este benefică în cazul căderii părului. Trebuie doar să vă clătiți părul cu această infuzie.

Rozmarinul are o puternică acțiune antiseptică și antiinflamatoare datorită numeroaselor uleiuri volatile, acid fenolic și flavonoide pe care le conține. Este un tonic cerebral legendar, care îmbunătățește memoria și stimulează concentrarea.

Sub formă de infuzie, adică ceaiul de rozmarin este și un foarte bun energizant, pentru că stimulează absorbția de oxigen în celule, în special combinat cu cimbrul, susțin fitoterapeuții.

Rozmarinul este indicat și în cazul circulației sangvine deficitare și a tensiunii arteriale scăzute, dar și a depresiilor ușoare. Este cunoscut și ca un bun stimulent al sistemului circulator. Datorită unei substanțe numită rozmaricină este un bun antioxidant și ajută la tratarea inflamațiilor, precum cele articulare, dar și a artritei.

Curmalele

La popoarele arabe, se spune că trei curmale pe zi și un pahar cu lapte îți pot asigura toți nutrienții necesari pentru o zi întreagă, chiar dacă nu ai consuma alte alimente.

Sunt un adevărat depozit de vitamine și minerale, fiind un foarte bun energizant ce se recomandă în special dimineața, pentru a asigura energia pentru întreaga zi. Și, de asemenea, înainte de antrenamentele fizice, deoarece asigură un surplus de energie. Curmalele sunt cunoscute ca fiind fructe ce au efect afrodiziac.

Datorită mineralelor pe care le conțin, peste cincisprezece la număr, pot trata sau preveni diverse afecțiuni, printre care și cancerul. Seleniul fiind elementul care ajută la prevenirea bolii. Alte minerale importante, pe care le au sunt fierul și magneziul. De aceea curmalele sunt recomandate în cazurile de anemie, iar oamenii de știință spun că sunt foarte bune pentru creșterea imunității.

Smochinele

Sunt fructe care erau consumat în vremurile biblice. Sunt foarte sănătoase și ajută la îmbunătățirea sănătății inimii. De asemenea, contribuie la reglarea tensiunii arteriale si pot scadea nivelurile grasimilor din sânge. Aceste aspecte sunt benefice pentru țesuturile vasculare si pot diminua riscul de a dezvolta boli cardiovasculare.

Smochinele contribuie la combaterea problemelor digestive precum constipatia, deoarece contin fibre si bacterii benefice pentru intestine. Totodată, sunt benefice si asupra pielii, in special asupra persoanelor care au dermatită alergica sau care au pielea uscată și cu puruit.

 

sursa : Almanah Online

 



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list