Încălzirea globală. Previziuni sumbre pentru România: Climă asemănătoare cu cea a Greciei, la Constanța

Avertismentele vin de la un reputat cercetător din Statele Unite, care a creat o hartă interactivă ce ne arată cum va evolua clima în viitor. Astfel, peste 56 de ani, în Constanța, vremea va fi la fel precum cea din Grecia. Verile vor fi cu 6,8 grade mai calde și cu 21% la sută mai uscate. Pe de altă parte, iarna se vor înregistra 5,2 grade în plus.

Nici Capitala nu scapă de prognoza șocantă. În 2080, pe timpul verii, temperaturile vor crește cu 7,7 grade, iar aerul va fi cu 19% mai uscat. De asemenea, iernile vor fi cu 5,8 grade Celsius mai calde. Exact la fel cum este vremea acum în Macedonia de Nord, o zonă în care nu plouă decât 120 de zile pe an, iar temperatura medie anuală este de 15 grade, cu 4 grade în plus față de regiunea sudică a țării noastre.

Date la fel de șocante vin și de la cercetătorii din România. Meteorologii avertizează că verile vor fi mai fierbinți în viitor în special în zona de sud a țării, iar iarna, cele mai mari temperaturi vor fi nord-estul țării și în zonele de munte. Efectele vor fi devastatoare. La sfârșitul acestui secol, ar putea să crească semnificativ numărul oamenilor care mor din cauza căldurii.

Canicula se întoarce în România: un nou val de căldură sufocantă. ANM a emis prognoza meteo pe o lună: cum va fi vremea până pe 26 august

de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list