Cum scapi de balonare. Remedii care te scapă de acest disconfort

Cum scapi de balonare și ce trebuie să faci atunci când apare acest disconfort greu de suportat. Metode simple și la îndemâna oricui.

Cum scapi de balonare și de ce apare balonarea

Balonarea este o afecțiune foarte neplăcută care poate crea un disconfort aparte. Ea apare când în stomac sau în intestin apare un exces de gaze. Balonarea poate cauza dureri abdominale sau doar o senzație extrem de inconfortabilă.

Poate fi cauzată din cauza grăsimilor ingerate care incetinesc golirea stomacului sau de consumul anumitor alimente care produc gaze. În unele cazuri intoleranta la lactoza poate produce balonare.

Remedii la indemana pentru a scapa rapid de cârcei

Iată câteva metode simple care te ajută să scapi mai repede de senzația neplăcută de balonare.

Masajul abdominal

Când te simți balonat și ai acel disconfort produs, una dintre metodele la îndemână de a te scăpa de neplăcere poate să o reprezinte masajul abdominal. Acesta relaxează abdomenul și totodată stimulează digestia, activând intestinul.

Masajul abdominal se face cu puțin ulei pentru masaj, apoi cu degete se fac mișcări de rotație în jurul ombilicului, în sensul acelor de ceasornic și apăsând încet.

Exercițiile fizice

Exercițiile fizice stimulează digestia, inclusiv mersul pe jos poate fi foarte benefic pentru o digestie ușoară, și implicit ajută la eliminarea balonării.

Oțetul de mere

Oțetul de mere are un efect antibacterian și ajută la distrugerea bacteriilor de putrefacție din intestin. Totodată stimulează producția de suc gastric, esențial pentru o digestie sănătoasă. De aceea consumați oțet de mere adăugându-l în salate sau la nevoie, când vă simțiți balonat, consumați un pahar cu apă călduță în care ați pus două lingurițe de oțet de mere îndulcit cu puțină miere.

Alimentele care conțin probiotice

Probioticele servesc drept hrană bacteriilor bune din intestin, care ajută la refacerea florei intestinale. Alimente precum iaurtul natural, kefirul sau varza murată sunt probiotice excelente și vă vor ajuta în cazul constipației și implicit al balonării.

Cum scapi de balonare cu argila alimentară

Argila este foarte bună pentru absorbția substanțelor care produc gazele în intestin. Aceasta poate absorbi o cantitate mare de acid gastric și reduce senzația de plin.

Primele semne care îți indică faptul că vei face Alzheimer. Cum poți preveni instalarea boliiEliminați factorii stresanți

Stresul are efect negativ asupra tractului digestiv. Eliberându-te de stres, organismul va funcționa mult mai bine. Pentru a combate stresul recurgeți la sport sau faceți activități care vă fac plăcere.

Ceaiuri din plante medicinale

Ceaiurile au reprezentat din totdeauna un remediu la îndemâna oricui, pentru tratarea în mod natural a diverselor afecțiuni. Astfel că, un ceai de mentă, de fenicul, de anason sau chimen vă pot ajuta pentru a scăpa repede de balonare și de disconfortul produs de aceasta.

Cum scapi de balonare consumând ghimbir

Gingerolul, substanța pe care o conține ghim­bi­rul, activează mișcarea intestinală, reducând producția de gaze. De folos poate fi chiar și o simplă bucată de ghimbir proaspăt, mestecată încet. Însă, un ceai din ghimbir proaspăt poate face minuni în eliminarea gazelor intestinale.

De asemenea cărbunele medicinal poate fi de folos în astfel de situații sau puteți chiar apela la pastile speciale pe care le găsiți în farmacii, dacă nu aveți la îndemână remediile naturiste recomandate.

Cum prevenim balonarea

Persoanele care se știu predispuse la balonare ar trebui să evite, pe cât posibil, alimentele care le produc acest disconfort. De asemenea, să renunțe sau să reducă acele alimente care sunt greu digerabile precum alcoolul, băuturile îndulcite, produsele lactate grase (frișca, brânza, laptele integral etc.), alua­tu­rile preparate cu drojdie, varza sau fasolea și bineînțeles băuturile carbogazoase.

Cele mai nocive alimente pentru sănătate. Toată lumea le consumă. De ce trebuie să renunți definitiv la ele

 

sursa: Almanah Online



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list