Ce nu trebuie să facă niciodata o femeie, în relatia cu un bărbat. Sfaturi de la psiholog

Cum trebuie să se comporte o femeie în relația cu un bărbat. Ce spune autoarea unor cărți de dezvoltare personală, despre relația dintre doi parteneri și cum ar trebui să se comporte femeia pentru a avea o relație echilibrată.

Cum trebuie să se comporte o femeie în relația cu un bărbat

Într-o relație cu un bărbat, o femeie nu ar trebui niciodată să se comporte cu el precum mama lui. Să nu se erijeze niciodată în educatoarea bărbatului cu care se află într-o relație.

Astfel de comportament poate să apară, conform specialistului, atunci când o femeie se află în relație cu un bărbat care nu are răbdarea, maturitatea și inteligența emoțională să participe la relație așa cum își dorește ea. Astfel, femeia încearcă să-l învețe pe partener acele lucruri pe care le consideră ea deficitare în comportamentul partenerului.

Ana Maria Ducuță consideră că o astfel de perspectivă este greșită, deoarece nu putem vorbi despre rolul de formare într-un cuplu. O astfel de abordare va face din relația lor un joc de putere, deteriorând relația.

De asemenea, specialista în relații consideră că femeia nu ar trebui să-i impună partenerului ca acesta să facă activități pe care ea le consideră interesante și care-i fac ei plăcere.

În orice relație trebuie să existe libertatea de a alege, susține autoarea, fiind firesc ca bărbatului cu care ești într-o relație să nu-i placă mereu activitățile care îți plac ție.

"O relație ca să funcționeze bine are nevoie să respire. Un bărbat te poate trăda și atunci când vă uitați la telenovela ta preferată. Nu este nevoie să fie plecat ca să te trădeze. Poate să fie lângă tine și să se gândească și să iubească pe cu totul altcineva. O relație este ținută de profunzimea conexiunii pe care doi oameni o împart. De cât de des se întâlnesc ei în gândire, în simțire, în ceea ce ei trăiesc în interiorul lor.", susține psihologul Ana Maria Ducuță, pe contul sau de Youtube.

Alte sfaturi de la psiholog

Un alt sfat pe care îl oferă autoarea, este acela de a nu încerca să-l transformi pe bărbatul de lângă tine într-o versiune a ta și să nu încerci să-i arați că ai fi altceva decât ceea ce ești. Spre exemplu, la prima întâlnire încearcă să fii tu pentru a vedea dacă bărbatul acela se potrivește cu versiunea ta. Nu încerca să-i oferi o versiune falsă despre ceea ce reprezinți tu, pentru că acest lucru ar putea să creeze așteptări din partea partenerului și totodată dezamăgiri, dacă nu te vei ridica de fiecare dată la nivelul așteptărilor pe care tu le-ai creat, în ceea ce te privește.

"Dacă un bărbat este potrivit pentru tine te va plăcea pentru ceea ce ești. Niciodată un om cu care ai o conexiune nu ar vrea ca tu să fii altfel. Tu ai conexiunea cu un om pentru că tu fix așa ești. Iar dacă un om nu poate să pătrundă acolo unde ești tu, nu poate să te placă așa cum ești tu, este foarte simplu, nu este omul tău, nu este potrivit pentru tine, înseamnă că tu ai niște nevoi emoționale diferite față de acest bărbat.", a mai spus aceeași sursă.



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list