Care este diferența dintre STEVIE și ȘTEVIE. Confuzia pe care o fac mulți români

STEVIA este o plantă sud-americană, originară din Paraguay care în prezent se găsește însă și în țări precum Brazilia, Coreea, Japonia, China. Planta de stevie crește sub formă de arbust și este folosită ca îndulcitor natural, devenit extrem de popular în întreaga lume.

Deși este cu până la 300 de ori mai dulce decât zahărul, pulberea de stevie poate lăsa un iz amărui, din cauza glicoxidului „steviozidă".

Stevia este comercializată sub diverse denumiri, ceea ce ne poate face să nu o identificăm în componeța anumitor alimente. Se ascunde sub denumiri precum „Truvia", „PureVia", „Sweet Leaf".

ȘTEVIA este o plantă extrem de populară în România, cunoscută sub denumirile populare de dragavei, macriș de grădină, urzica-raței și altele. Ștevia este des întâlnită în bucătăria europeană, mai ales în Austria unde este considerată o adevărată delicatesă.

În bucătăria românească frunzele de ștevie sunt folosite la ciorbe, plăcinte, salate și chiar la învelit sarmale. Acestea pot fi consumate atât crude cât și conservate prin uscare sau fierte. Consumată în stare naturală, ștevia are proprietăți depurative, tonice și diuretice.



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list