Budincă de griș, un desert savuros care te poartă în copilărie. Rețeta cu care nu vei da greș
Află cum se face delicioasa budincă de griş.
Ingrediente
- 3 linguri griș semolina
- 500 ml lapte
- 3 linguri zahăr
- 1 păstaie vanilie
- fructe de pădure, pentru decor
Mod de preparare
Torni laptele într-o cratiță, crestezi păstaia de vanilie, îi scoți semințele și le pui în lapte. Așezi pe foc vasul cu laptele și-l ții până când dă semne că începe să fiarbă. Îndepărtezi păstaia și pui, în ploaie, grișul. Amesteci încontinuu până se îngroașă și dai vasul deoparte de pe foc.
Răstorni grișul în boluri după preferință și le dai la frigider peste noapte.
La servire, decorezi cu fructe de pădure.
Sursă text & foto: Click!Poftăbună
de pe realitatea.net
Niciun comentariu