Alimente care ajută la scăderea colesterolului. Trebuie să le introduci în alimentația ta

Scăderea colesterolului cu ajutorul alimentației

Dieta ta are o influență puternică asupra colesterolului și a altor factori de risc. Există mai multe alimente care nu fac parte doar dintr-o dietă sănătoasă, ele ajută în mod activ și la scăderea colesterolului.

Încearcă să consumi și să introduci în alimentația ta aceste alimente. Cu cât mai des le vei consuma, cu atât mai mult îți v-a scădea colesterolul, mai ales dacă reduci și grăsimile saturate.

De ce este bine să postim. Ce se întâmplă, de fapt, în organism când ne abținem de la mâncare

Nivelul ridicat de colesterol, în special cel "rău", LDL este în strânsă legătură cu un risc crescut de boli grave, cum ar fi accidentul vascular cerebral, diabetul zaharat de tip 2, hipertensiune arterială și bolile coronariene. Acumularea acestuia în sânge crește, așadar, riscul de boli de inimă, accident vascular cerebral și diabet. Dar, adaugând aceste alimente în dieta ta, poți să scazi și să menții colesterolul în limita valorilor normale.

Iată ce alimente trebuie să consumi cât mai des, atunci când te confrunți cu colesterolul crescut.

Scăderea colesterolului prin consumul de broccoli

Este prima legumă de pe această listă. Broccoli are proprietăți care duc la scăderea colesterolului. Fibrele din broccoli scad colesterolul. Este foarte ușor de gătit, îl puteți pune pe aburi și presăra niște piper negru și sare. Estre gustos, hrănitor, dar mai ales sănătos.

Avocado

Avocado este un aliment versatil, foarte sănătos și nutritiv. Grăsimile nesaturate, de tipul celor care se găsesc în avocado, sunt considerate sănătoase. Atât grăsimile polinesaturate, cât și cele mononesaturate pot ajuta la scăderea nivelului de colesterol din sânge, făcând din avocado un aliment sănătos pentru inimă. Îl puteți consuma sub formă de salată guacamole, dar poate fi consumat sub formă piureuri sau pur și simplu cu sare și piper.

Ciocolata neagră

Cacaoa este ingredientul principal din ciocolata neagră. Consumul de ciocolată neagră scade riscul apariției bolilor de inimă. Într-un studiu recent s-a demosntrat că pudra de cacao reduce semnificativ colesterolul. Cu toate acestea, trebuie să verificați eticheta pentru a vă asigura că aceasta conține cel puțin 70% cacao și nu consumați cantități mari. Presară puțină ciocolată neagră peste ovăz sau consum-o ca atare, dar nu exagera.

Mirodenii și plante aromatice cu efecte terapeutice. Le folosești frecvent în bucătărie, dar nu știai ce beneficii au, de faptScăderea colesterolului prin consumul de soia

Consumul de alimente din soia poate ajută la scăderea colesterolului rău (LDL) cu aproximativ 3%, fără a scădea și colesterolului HDL. Soia este, de asemenea, o sursă bună de proteine, fibre și omega-3 sănătoase pentru inimă. În plus, soia este în mod natural fără colesterol și săracă în grăsimi saturate. Există diferite tipuri de produse din soia, precum tofu, nuci de soia și lapte de soia.

Remedii pentru stările de oboseală. Ce trebuie să faci când te simți lipsit de energieUleiul de măsline

Uleiul de măsline conține grăsimi mononesaturate, la fel ca avacado. Aceasta este sursa primară de grăsime găsită în uleiul de măsline. Astfel că, 2-3 linguri de ulei de măsline îți pot reduce nivelul colesterolului. De fapt, datorită concentrației sale ridicate de grăsimi mononesaturate, uleiul de măsline poate ajuta la scăderea colesterolului rău (LDL). În plus, uleiul de măsline conține, de asemenea, un număr mare de fenoli, substanță care poate face sângele mai fluid.

Nuci pentru scăderea colesterolului

Nucile, migdalele, fisticul sau caju reduc riscul de boli de inimă. Acestea conțin cantități mari de grăsimi nesaturate sau grăsimi bune. Studiile arată că un consum regulat de nuci poate ajuta la scăderea colesterolului, dar consumul prea mare nu este indicat. Cantitatea recomandată pe zi este în jurul valorii de 60 de grame.

Ovăz

Micul dejun este adesea considerat cea mai importantă masă a zilei. Dacă vrei să ai parte de un mic dejun sănătos, încearcă niște ovăz. Fulgii de ovăz conțin fibre solubile care reduc colesterolul "rău". Fibrele solubile pot reduce absorbția colesterolului în sânge. Cinci până la 10 grame sau mai mult de fibre solubile pe zi scade colesterolul LDL.

Cereale integrale

La fel ca ovăzul și tărâțele de ovăz, orzul și alte cereale integrale pot ajuta la scăderea riscului de boli de inimă, în principal prin fibrele solubile pe care le conțin. Poți adăuga aceste alimente pentru micul dejun, care este cea mai importantă masă a zilei.

Uleiul care te scapă de alergii și este un excelent energizant naturalAfine de pădure

Afinele de pădure conțin substanțe chimice care ajută la scăderea colesterolului. Antocianina, o substanță chimică antioxidantă responsabilă pentru colorarea profundă în albastru-violet a afinelor și a altor fructe este responsabilă pentru reducerea oxidării.

Cercetătorii au arătat că ajută funcția hepatică, și este o mare sursă de fibre. O ceașcă de afine de pădure congelate conține 6 grame de fibre. Această cantitate reprezintă un sfert din aportul zilnic recomandat.

Prune

Prunele conțin antocianine sau antioxidanți. Efectele pozitive pe care prunele, inclusiv cele uscate, par să le aibă asupra factorilor de risc ai bolilor de inimă se datorează conținutului ridicat de fibre, potasiu și antioxidanți. După cum arată cercetările, trei sau mai multe porții de fructe bogate în antocianină, pe săptămână, vor reduce cu 34% riscul unui atac de cord.

Nucă de cocos

Știai că nuca de cocos este, de asemenea, bună pentru sănătatea ta? Un studiu a constatat că uleiul de nucă de cocos a fost eficient la scăderea colesterolului "rău" (LDL) și trigliceridelor.

Uleiul cu multiple întrebuințări. Nu trebuie să-ți lipsească din casă niciodatăCeapa roșie

Flavonoidele și antoxantinele din ceapă au redus lipoproteinele cu densitate mică (LDL) sau colesterolul "rău" la persoanele obeze cu risc de boli cardiovasculare. Așadar, să nu ezita să adăugi cepa roșie în dieta ta de zi cu zi.

Năut pentru scăderea colesterolului

Năutul conține o mulțime de proteine. Consumul unei porții pe zi de fasole, mazăre, năut sau linte poate reduce semnificativ "colesterolul rău" și, prin urmare, riscul de boli cardiovasculare. Cercetătorii au descoperit că, prin consumul unei portii pe zi, ar putea reduce (LDL), colesterolul rău cu cinci la sută.

Vinetele

Aceste legume sunt bogate în fibre, sărace în calorii și oferă o gamă de nutrienți. Consumul lor poate reduce riscul de boli de inimă. Unele studii au descoperit că vinetele pot îmbunătăți funcția cardiacă și reduce nivelul de colesterol LDL și trigliceridele.

Rodiile

Se crede că sucul de rodie ar putea bloca sau încetini acumularea de colesterol în artere la persoanele care prezintă un risc mai mare de boli de inimă. Antioxidanții au rolul de a oferi protecție inimii, inclusiv reducerea colesterolului rău. Pot fi consumate ca atare sau adăugate în salate.

Cireșele

Aceste fructe delicioase sunt foarte sănătoase. Ele conțin antocianină și sunt bogate în fibre. Cireșele au proprietatea de a reduce tensiunea arterială și a lipoproteinelor cu densitate mică sau a colesterolului "rău" (LDL).

Usturoiul

Acest ingredient poate fi adăugat  în multe preparat, fiind un condiment minune. În majoritatea studiilor de scădere a colesterolului, s-a demosntrat că aproximativ o jumătate de gram usturoi consumat pe zi a dat rezultate în scăderea colesterolului. Consumă, așadar, cu orice ocazie, deoarece usturoiul este un aliment minune.

Rețeta de hummus libanez. Aperitivul hrănitor, bogat în proteină și vitamine. Ideal pentru zilele de postFasole albă pentru scăderea colesterolului

Este la fel ca năutul. Conține proteină și fibre dietetice, care ajută la scăderea colesterolului (LDL). Fasolea poate fi consumată sub diverse forme. Atât în ciorbe, cât și zacuscă sau bineînțeles celebra fasole bătută.

Semințe de Chia 

Având în vedere că semințele de chia sunt bogate în fibre, proteine și omega-3, acestea pot reduce riscul de boli de inimă. Studiile au arătat că semințele de chia pot reduce anumiți factori de risc, inclusiv trigliceridele, inflamația, rezistența la insulină și reduce grăsimea de pe abdomen. Ele pot crește, de asemenea, colesterolul "bun" (HDL).



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list