Sfârșit cumplit pentru un cuplu din SUA. Cei doi soți au murit din cauza celor 50 de grade de la Mecca: „Au plătit câte 11 500 de dolari fiecare”

Temperaturile excesive și condițiile dificile

În timpul pelerinajului, temperaturile au atins pragul de 50 de grade Celsius, făcând condițiile extrem de dificile pentru participanți. Fiica cuplului, Saida Wurie, a declarat pentru BBC că agenția de turism cu care au călătorit părinții săi nu a respectat promisiunile inițiale privind furnizarea de mâncare și apă.

Cuplul a fost dat dispărut duminică, 16 iunie, la două săptămâni după sosirea în Arabia Saudită. Câteva zile mai târziu, fiica lor a fost informată că părinții ei au fost găsiți decedați. Saida a subliniat importanța pe care pelerinajul Hajj o avea pentru părinții săi, menționând că aceștia au plătit 23.000 de dolari pentru a participa la eveniment.

„Era un vis de-o viață pentru ei," a spus Saida. „Erau extrem de entuziasmați."

Problema organizării și lipsa resurselor

Cuplul a călătorit în Orientul Mijlociu împreună cu un grup de aproape 100 de pelerini, organizați de o companie americană de turism din Maryland. Potrivit Saidei, multe dintre promisiunile agenției nu au fost respectate. „Au fost nevoiți să își procure singuri mâncarea, deși pachetul turistic includea mesele zilnice."

În condițiile de căldură extremă și cu resurse limitate, cei doi și-au asigurat fiica că se vor hidrata corespunzător. În ultimul lor schimb de mesaje text, părinții i-au spus că „mergeau deja de peste două ore."

Cu ajutorul oficialilor consulari, Saida a reușit să afle locul cimitirului unde au fost înmormântați părinții ei, însă nu a reușit să identifice mormintele exacte. „Sunt multe întrebări la care trebuie să găsim răspunsuri," a declarat ea, adăugând că plănuiește să călătorească în Arabia Saudită pentru a afla mai multe detalii despre înmormântarea părinților săi.

Importanța Hajj-ului 

Hajj este pelerinajul anual al musulmanilor în orașul sfânt Mecca. În acest an, aproximativ 1,8 milioane de persoane au participat la eveniment. Ministrul Sănătății din Arabia Saudită, Fahd Al-Jalajel, a menționat că autoritățile au început recent să ia măsuri pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la riscurile stresului termic.

 

 



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list