Incidentul cu artistul Babasha de la Coldplay a împărțit România în două. Un astfel de eveniment a avut loc și în 1847 la Iași

Ce s-a întâmplat la Iași în urmă cu 200 de ani

În anul 1847, la Iași, a ajuns celebrul compozitor Franz Liszt. Atunci boierul Alecu Balș l-a chemat pe Barbu Lăutaru alături de taraful său pentru a cânta. Conform Historia, citat de dcnews.ro, Franz Liszt a fost atât de impresionat de ceea ce a interpretat Barbu Lăutaru, încât le-a cântat și el ceva pentru a-i răsplăti.

În acel moment, compozitorul german a cântat la clavir în fața lăutarului român, o improvizație a unui marș unguresc. Ulterior, Barbu Lăutaru a reprodus la scripca lui ceea ce a auzit.

Franz Liszt i-a apreciat munca și i-a zis: „Dumnezeu te-a făcut artist și tu ești mai mare decât mine!".

Conform istoricilor, două dintre cântecele interpretate de lăutar în fața lui Franz Liszt l-au inspirat să compună „Rapsodia română pentru pian".

Dovadă că muzică ne unește indiferent de etnie, continent sau religiei. 

Istoria s-a repetat acum la București când artistul Babasha a fost huiduit de peste 60.000 de oameni după ce a cântat o manea. 

60.000 de spectatori l-au huiduit pe Babasha, manelistul invitat să cânte pe scenă

Un incident neplăcut a avut loc în timpul concertului Coldplay de pe Arena Națională din București, când Babasha, un cunoscut interpret de manele, a fost invitat să urce pe scenă. Cei 60.000 de spectatori prezenți nu au fost deloc încântați de această surpriză și l-au huiduit pe artistul român. Din cauza acestei reacții, spectacolul a fost întrerupt pentru câteva minute.

Revolta publicului a atins punctul culminant în momentul în care Babasha a declarat că este foarte bucuros de oportunitatea oferită și speră „să spargă niște bariere". 

În ciuda acestor reacții, solistul Coldplay, Chris Martin, a continuat să cânte alături de Babasha și l-a încurajat să nu renunțe. Chris Martin a menționat că l-a descoperit pe Babasha în timp ce se plimba prin Centrul Vechi din București și a fost impresionat de talentele muzicale pe care le are România.

Deși concertul a fost întrerupt temporar, organizatorii au reușit să liniștească mulțimea și, după aproximativ trei minute, trupa britanică a revenit pe scenă. Coldplay a reușit să încingă atmosfera și să facă publicul să uite rapid de incidentul neplăcut.

 



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list