Deși deficitul crește, premierul Ciolacu spune că au fost deja reduse cheltuielile bugetare cu 10%

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni, despre reducerea cheltuielilor bugetare, că au redus deja cu 10%. "De ce nu le-au redus anul trecut sau acum doi ani sau acum trei sau patru ani. Acum patru ani au crescut deficitul la 9,2", a mai spus şeful Executivului.

Viața pe datorie. Statul vrea să împrumute aproape 7 miliarde de lei în iunie, pentru acoperirea cheltuielilor bugetare

"Am redus deja cu 10%. De ce nu le-au redus anul trecut sau acum doi ani sau acum trei sau patru ani. Acum patru ani au crescut deficitul la 9,2. În acest moment, haideţi să vedem, să avem închis maiul şi să vedem dacă suntem pe excedent, cum vorbisem cu ministrul de Finanţe. Decizia de reducere cu 10 e luată", a declarat premierul, la sediul PSD.

Ciolacu a mai arătat că la bunuri şi servicii, de exemplu, sunt trecute cheltuielile de înzestrare a Armatei române.

Categoria de români care va primi 50 de euro de la Guvern. Care sunt condițiile de eligibilitate

"Acelea au fost făcute în primele luni ale anuui în valoare de 7 miliarde. La bunuri şi servicii sunt trecute şi cheltuielile cu sănătatea, respectiv 500 de milioane pe lună. Acelea au crescut... Deci este o creştere, cumva, artificială. Noi avem ordonanţa 296, cred, unde este interzis să cumperi maşini, birotică, mobilier", a completat prim-ministrul, afirmând că în plus, Guvernul a avut şi creşterile de salarii în educaţie şi sănătate.



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list