Desertul răcoros al verii. Cum prepari cel mai delicios cheesecake cu zmeură: rețeta, pas cu pas

Suntem în sezonul zmeurei. Profită şi prepară deserturi cu acest fruct. Acest cheesecake cu zmeură poate fi pregătit cu o zi înainte de o petrecere în aer liber Are nevoie de cel puțin şase ore de stat la frigider pentru a fi gata. Trebuie să ai răbdare cu acest preparat, motiv pentru care este mai bine să te ocupi de el cu o seară înainte.

Printre calităţile zmeurei, care fac din aceasta un superaliment, se numără fibrele şi vitamina K, dar şi un aport caloric mic de 64 kcal la 150 de grame. În plus, zmeura este o sursă excelentă de vitamina C.

Ingrediente pentru zece porţii:

300 g biscuiţi cu cacao

3 linguri unt

Pentru cremă:

600 g cremă de brânză

150 g zahăr

1 linguriţă esenţă de vanilie, opţional

3 ouă

Pentru decor:

500 g zmeură

100 g zahăr tos

2 linguri apă

1 lingură amidon de porumb

zahăr pudră

Mod de preparare

Topeşti untul. Zdrobeşti biscuiţii şi-i amesteci cu untul. Îi treci într-o tavă rotundă, cu inel detașabil şi tapetată. Presezi ușor cu fundul unui pahar și introduci tava în cuptor, opt minute.

Pentru cremă, mixezi crema de brânză cu zahărul, esenţa de vanilie şi ouăle, pe rând. Torni crema peste blat şi pui din nou tava în cuptor pentru o jumătate de oră.

Pentru decor, prepari un sos din jumătate de cantitate de zmeură şi zahăr tos. Le fierbi câteva minute, apoi le pisezi şi le combini cu apa şi amidonul până se îngroaşă.

Dai de pe foc şi răceşti brusc înainte de a-l întinde peste cheesecake. Acoperi totul cu zmeura rămasă şi serveşti cu zahăr pudră.

Sursă text: Click!pentrufemei



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list