Cine este agresorul premierului Danemarcei. Mette Frederiksen a fost atacată în piaţa Kultorvet

Mette Frederiksen, lider al Partidului Social Democrat danez și șefa guvernului de la Copenhaga din 2019, a fost atacată în piața Kultorvet din capitală. Deși șocată de incident, ea nu a suferit răni vizibile și a reușit să se îndepărteze, conform declarațiilor lui Soren Kjergaard, un barman din centrul orașului care a asistat la eveniment și a văzut-o pe Frederiksen plecând sub escortă. Incidentul a avut loc vineri seara, iar agenția de știri Reuters a transmis această informație.

Cum se simte premierul Danemarcei, Mette Frederiksen

Cabinetul premierului a emis un comunicat sâmbătă, informând că Frederiksen a suferit o entorsă cervicală ușoară. „În afară de asta, prim-ministrul este bine, dar este șocată de incident", se menționează în comunicat.

După atac, Frederiksen a fost transportată la spital pentru o evaluare medicală. Toate evenimentele oficiale la care urma să participe sâmbătă au fost anulate. Poliția și cabinetul premierului nu au oferit detalii despre motivul agresiunii sau dacă atacatorul era înarmat.

Conform cotidianului danez BT, doi martori au declarat că au văzut-o pe Mette Frederiksen sosind în piață în jurul orei 18.00 (16.00 GMT). „Un bărbat a venit din direcția opusă și a împins-o puternic în umăr, făcând-o să se clatine în lateral", au povestit cele două femei. 

Deși Frederiksen nu a căzut la pământ, ea a intrat într-o cafenea din apropiere pentru a-și reveni.

Incidente similare recente în Europa, înaintea alegerilor europarlamentare

Luna trecută, trei politicieni germani au fost atacați, în unele cazuri în contextul alegerilor locale. Săptămâna aceasta, în Germania au avut loc noi atacuri de același fel. Pe 15 mai, premierul slovac Robert Fico a fost rănit de gloanțe trase de un atacator.

 



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list