Ce să mănânci pe caniculă. Lista alimentelor care te scapă de calvarul temperaturilor șoc

Zilele caniculare taie adesea pofta de mâncare, iar preparatele calde, care necesită un timp îndelungat de preparare în bucătărie, sunt primele eliminate de pe lista posibilităților. Astfel, mulți oameni ajung în pană de idei și se întreabă ce ar putea consuma în verile toride.

Vestea bună este că există numeroase preparate care se pot consuma reci sau la temperatura camerei, sănătoase, bogate în substanțe nutritive, dar care mai asigură și un aspect foarte important: au un conținut ridicat de apă, drept urmare ne ajută să ne hidratăm corespunzător.

O variantă ar fi roșiile, care conțin 94% apă. Salata conține de asemenea între 80 și 95% apă, în funcție de tip. Cu cât frunzele sunt mai închise la culoare, cu atât conținutul de apă este mai ridicat. Pepenele conține de asemenea între 90 și 95% apă. O alegere bună pentru garnitură este broccoli, care conține aproximativ 91% apă.

Procentele pot varia în funcție de sursă. Un studiu realizat în SUA privind procentul de apă conținut de diverse alimente a rezultat următoarele:

 

90-99%: pepene galben, pepene roșu, salată, varză, țelină, spanac, dovleac gătit80-90%: suc de fructe, mere, struguri, portocale, morcovi, broccoli gătit, pere, ananas70-79%: banane, avocado, cartof copt, porumb gătit, creveți60-69%: paste, leguminoase, somon, piept de pui50-59%: carne de vită tocată, brânză feta40-49%: pizza30-39%: pâine, brânză cheddar20-29%: prăjituri, biscuiți, carnați10-19%: unt, stafide1-9%: nuci, alune, unt de arahide0%: ulei, zahăr

 

În orice caz, pentru a evita deshidratarea în zilele toride, ar trebui să limitați consumul de cafea și de alcool.



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list