Alcoolul în timpul zborului, pericol uriaș pentru sănătate! Avertismentul medicilor

Majoritatea companiilor aeriene le oferă pasagerilor posibilitatea să achiziționeze băuturi alcoolice de la bordul aeronavelor. Unele persoane consumă alcool pentru a-și inhiba frica de zbor, altele pentru că sunt de părere că adorm mai repede pe timpul zborului de lungă durată sau doar pentru a se simți mai bine. Totuși, rezultatele unor experimente de laborator arată că un astfel de obicei poate fi nociv pentru sănătate, inclusiv pentru tinerii sănătoși! 

Cum te afectează consumul de alcool din avion 

Oamenii de știință au aflat că, atunci când oamenii adorm după ce au consumat alcool la presiune atmosferică scăzută, oxigenul din sânge scade la niveluri îngrijorătoare, iar ritmul cardiac crește chiar și la persoanele tinere și sănătoase: „Am fost surprinși să vedem că efectul alcoolului a fost atât de puternic. Vă rugăm să nu beți alcool în timp ce vă aflați într-un avion!‟, a îndemnat medicul Eva-Maria Elmenhorst, unul dintre cercetători. 

Chiar și când nu consumăm alcool, zborul cu avionul poate fi stresant pentru organism. Aerul uscat din cabină poate provoca deshidratare, iar poziția imobilă poate cauza dureri de oase și mușchi, iar, uneori, inclusiv cheaguri de sânge. Mai mult, presiunea de la altitudini mari poate contribui la scăderea saturației de oxigen în sânge, anunță „National Institutes of Health‟. 

Astfel, medicii îi avertizează în special pe cei predispuși la probleme cardiovasculare să nu consume alcool în timpul zborului, deoarece în combinație cu o saturație de oxigen scăzută poate avea urmări serioase pentru sănătate, precum: atac de cord, accident  vascular cerebral sau formarea de cheaguri de sânge: „De ani de zile le spun pacienților să nu bea alcool în timpul zborului. Acest studiu mă face să am și mai mare încredere în acest sfat‟, a declarat Dr. Deepak Bhatt, din New York, potrivit „NBC News‟

În cadrul cercetării, publicate în jurnalul „Thorax‟, s-au analizat 48 de adulți sănătoși, cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani, care au dormit la bordul avionului, timp de 4 ore, după ce au consumat echivalentul a două cutii de bere sau a două pahare de vin. 

Astfel, s-a observat că la altitudinile înalte saturația de oxigen a scăzut la 85%, în timp ce frecvența cardiacă a crescut pentru a compensa nivelul scăzut de oxigen la o medie de aproape 88 de bătăi/minut. O saturație de 95% până la 100% este normală pentru adulții și copiii sănătoși, anunță „Centrul pentru Control și Prevenirea Bolilor‟, în timp ce o scădere sub 90% a saturației de oxigen este „îngrijorătoare‟.   

Sursă  text: Click!pentrufemei



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list