Viciul care i-a adus sfârşitul lui Amza Pellea. Tragedia neștiută prin care a trecut marele actor

Amza Pellea a fost unul dintre marii actori români. De-a lungul carierei sale, artistul a interpretat zeci de personaje care au adus un zâmbet pe fețele oamenilor și care i-au făcut pe aceștia să îl îndrăgească. Nea Mărin, Decebal sau Mihai Viteazul sunt personaje prin care Amza Pellea va rămâne mereu în amintirea noastră. Renumitul actor s-a stins din viață înainte să împlinească 53 de ani.

Fiica marelui actor - Oana Pellea, care i-a călcat pe urme, a dezvăluit lupta actorului cu viciul care i-a curmat viața. Puţini ştiu că actorul s-a luptat toată viaţa cu un viciu la care nu a putut renunţa niciodată, nici după rugămințile și presiunile familiei şi ale apropiaţilor: fumatul.

Actorul Amza Pellea a murit din cauza cancerului pulmonar. Fiica acestuia, actrița Oana Pellea, a mărturisit în mai multe interviuri ceea ce a rugat-o tatăl său de pe patul de moarte, dar și despre viciul care i-a adus suferinţă şi, în final, moartea. Aceasta a recunoscut că tatăl ei era un fumător înrăit, iar înainte să își dea ultima suflare a rugat-o să renunțe și ea la fumat.

Amza Pellea a fost căsătorit timp de 25 de ani, din 1958 până la moartea sa în 1983, cu Domnica Mihaela din familia Policrat din Craiova. 

Fermierii sun revoltați: Castraveții românești se vând cu 1 leu/kg la poarta fermei și ajung să coste 7 lei/kg în supermarket

ăscut la 7 aprilie 1931, Amza Pellea a urmat şi o şcoală electrotehnică, obţinând specializarea ,,specialist în aparate de calcul de înaltă şi joasă tensiune". Întâlnirea cu teatrul a fost pur întâmplătoare. Lucra la uzina electrică din Craiova, când a descoperit un afiş care anunţa ultima zi a probelor eliminatorii pentru examenul de la IATC, secţia cinematografie. S-a prezentat din curiozitate, ca să se intereseze despre soarta unei prietene care dăduse examen la secţia actorie. Ajuns la Institutul de Cinematografie din Bucureşti, Amza Pellea voia la clasa de regie, dar comisia l-a repartizat la actorie.

A murit pe 12 decembrie 1983, la București, în vârstă de 52 de ani. Moartea a venit implacabil din cauza unui cancer galopant localizat la plămâni.

Oana Pellea: „Cum şi-a ars superb viaţa… Trăgea din țigară ca și când ar fi fost ultima dată"

„Tatăl meu. Trăgea din țigară ca și când ar fi fost prima și ultima dată. Trăgea din țigară ca și cum știa ca viața e scurtă și merita arsă și cheltuită…Trăgea din țigară până la capăt, până ardea toată… cum şi-a ars superb viața. Când a murit, m-a rugat două lucruri! 1. Să am grijă de mama. Și 2. Să mă las de fumat.", a scris Oana Pellea, pe Facebook, în cadrul unui mesaj în care face apel către fumători pentru a se lăsa de acest viciu", a dezvăluit, în urmă cu un an, fiica actorului, într-un mesaj, pentru a trage un semnal de alarmă asupra fumatului.

Crocodil la grătar, noul obicei culinar care a împărțit internetul în două: "Ce gusturi ciudate au americanii ăștia" 

de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list