Râurile au devenit portocalii și acide precum oțetul. Dezastrul natural din Alaska amintește de Apocalipsa

Zeci de râuri din Alaska au căpătat o culoare portocaliu strălucitor în ultimii ani, ca urmare a topirii permafrostului, fenomen care a dus la o creștere îngrijorătoare a nivelului de metale toxice, arată un recent studiu. Contaminarea colorată, care poate fi văzută din spațiu, este un potențial coșmar ecologic – și este probabil să se agraveze și mai mult în următorii ani, arată Live Science.

În noul studiu, care a fost publicat  în revista Communications Earth & Environment, cercetătorii au identificat cel puțin 75 de râuri și pâraie portocalii într-o zonă de dimensiunea Texasului din lanțul muntos Brooks din Alaska. Cele mai multe dintre căile navigabile afectate au fost observate inițial de sondaje cu elicopterul din zonă.

„Cu cât zburam mai mult, am început să observăm din ce în ce mai multe râuri și pâraie portocalii", a declarat într-un comunicat autorul principal al studiului Jon O'Donnell, ecologist la Rețeaua de monitorizare și inventar al Parcurilor Naționale. „Există anumite zone care arată aproape ca un suc de portocale cu lapte".



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list