Este bine să mâncăm sau nu roșii cu brânză? Mihaela Bilic vorbește despre această combinație culinară

Roșiile cu brânză, o gustare adorată de români

Asocierea diverselor alimente, precum carnea cu brânza sau fructele cu iaurtul, este obișnuită și apreciată în multe culturi. Totuși, există voci care susțin că unele combinații alimentare pot influența negativ procesul digestiv și absorbția nutrienților esențiali. Principiile combinării corecte a alimentelor gravitează în jurul ideii că anumite asocieri incorecte pot afecta negativ sănătatea, digestia și nutriția.

Unele combinații alimentare contradictorii, cum ar fi sucul de portocale consumat împreună cu laptele sau zahărul combinat cu grăsimile, pot împiedica procesul digestiv. Similar, consumul de fructe proaspete, cum ar fi bananele, împreună cu laptele, poate cauza disconfort gastric. Astfel de combinații alimentare pot afecta absorbția adecvată a nutrienților, precum fierul, calciul sau diverse vitamine esențiale. În acest context, Mihaela Bilic aduce în discuție adevărul despre combinația roșiilor cu brânza.

Cât de sănătos este mâncăm roșii cu brânză

În ceea ce privește roșiile cu brânza, Mihaela Bilic respinge ideea unei combinații culinare greșite:

„Nu știu ce meniu ați avut voi după Paște, dar eu nu mă pot sătura de roșii cu brânză! Roșii din astea moțate românești și caș de oaie un pic sărat…

Ca să parafrazez titlul cărții mele, "am mâncat, o fi păcat"? Cu roșii n-ai ce să greșești… că tot așteptăm soarele de vară! Ce faci când vrei o piele frumos bronzată? Mănânci roșii care conțin licopen, un pigment din familia carotenoizilor, cu rol de protecție împotriva razelor ultraviolete. Ce faci când vrei să te hidratezi și să te remineralizezi cu o băutură răcoritoare și sănătoasă?

Bei suc de roșii care, spre deosebire de fresh-urile din fructe, nu conține fructoză, nu îngrașă și are mult potasiu.", spune Mihaela Bilic.

 „Roșia este o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească"

Roșiile reprezintă un aliment de bază pe masa românilor, datorită valorilor nutriționale pe care le oferă. Nutriționistul Mihaela Bilic subliniază importanța roșiilor în dieta zilnică, afirmând că „Roșia este o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară", susținându-și argumentele. „Are puține calorii, conține peste 95% apă, este bogată în fibre și minerale. Iată câteva secrete despre roșii.

(…)Aciditatea din roșie favorizează absorbția fierului din carne, pește și legume, motiv pentru care tocănițele, ghiveciurile de legume sau sosurile pentru paste sunt mai gustoase și mai sănătoase dacă sunt preparate cu sos de roșii.

Sucul de roșii reprezintă o alternativă mai sănătoasă și mai prietenoasă cu silueta decât sucul de portocale. Un pahar de suc de roșii conține doar jumătate din caloriile prezent în orice alt suc de fructe și doar 30% din cantitatea de fructoză din sucul de portocale.", argumentează nutriționistul, arată playtech.ro.

Anumite combinații alimentare, cum ar fi iaurtul cu fructe, banana cu lapte, roșiile cu paste și brânza cu carne, pot cauza disconfort gastric și alte neplăceri digestive. Evitarea acestor combinații poate preveni balonarea, gazele și senzația de greutate după masă. Alegerea unei alimentații echilibrate poate contribui la o digestie sănătoasă și la o stare generală de bine.



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list