Cea mai periculoasă plajă din Grecia, unde turiștii își pun viața în pericol dacă intră în apă

Plaja Nas, paradisul nudiștilor și al aventurierilor

Plaja Nas se află în nordul insulei Icaria, una dintre insulele de mijloc din nordul Mării Egee. Este o plajă sălbatică, înconjurată de natură și istorie. Aici se găsește și un templu antic dedicat zeiței Artemis, protectoarea vânătorii și a naturii.

Plaja Nas este foarte populară printre nudiști și pasionații de camping, care caută un loc liniștit și izolat. Accesul la plajă se face pe o potecă cu trepte, care coboară de pe drumul principal până la râul Nas. De acolo, se poate ajunge la plajă fie prin râu, fie peste stânci.

Pericolul ascuns al plajei Nas

Deși plaja Nas este foarte frumoasă, are și un mare dezavantaj: curenții marini foarte puternici, care încep din primii doi metri de la mal. Aceștia pot fi foarte periculoși pentru înotători, care se pot pierde în valuri sau se pot lovi de stânci.

Mihaela Borcea se recăsătorește la 13 ani de la divorțul de Cristi Borcea. Cine este norocosul cu care va merge în fața altarului

Pentru a preveni eventualele accidente, autoritățile au instalat o frânghie de siguranță pe plajă, la care se pot agăța cei care intră în apă. Totuși, acest lucru nu este suficient pentru a elimina riscul. De aceea, turiștii sunt sfătuiți să fie foarte atenți și să nu își depășească limitele.

"O plajă foarte frumoasă, ușor accesibilă, dar care necesită multă grijă, chiar dacă ești cel mai bun înotător. Sunt curenți foarte puternici, din primii 2 metri imediat ce intri în apă. Ai nevoie de multă atenție", spune un turist care a vizitat-o recent.

Icaria, insula unde oamenii trăiesc mai mult

Icaria este o insulă cu o populație de 8.312 de locuitori și o suprafață de 255 km pătrați. Este o insulă muntoasă, traversată de lanțul Aetheras, al cărui vârf cel mai înalt este de 1.037 de metri. Majoritatea satelor sale sunt cuibarite în câmpiile de lângă coastă, unele fiind în munți.

Icaria este cunoscută și ca una dintre zonele albastre ale lumii, adică zonele unde oamenii trăiesc mai mult și mai bine decât media mondială. Se spune că acest lucru se datorează stilului de viață simplu și natural al locuitorilor, care se hrănesc cu produse locale și au o comunitate puternică.

Începând cu 1 iunie 2024, WhatsApp nu va mai funcționa pe aceste smartphone-uri. Multe dintre ele sunt foarte populare printre români



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list