Cât de des ar trebui schimbat prosopul de baie

Potrivit doctorului dermatolog Annie Chiu, fondatoarea The Derm Institute, există o recomandare clară în ceea ce privește momentul schimbării.

„În general, ar trebui să vă schimbați prosopul la fiecare trei până la patru utilizări", explică ea. „Aceasta lucru ajută la prevenirea acumulării de bacterii și mirosuri", mai spune aceasta.

Există mai multe motive pentru care această regulă ar trebui respectată, subliniază Chiu. Bacteriile, celulele moarte ale pielii și excesul de uleiuri de pe piele se pot acumula pe prosoapele umede. Astfel, utilizarea unui prospop murdar înseamnă expunerea la riscul de a dezvolta infecții ale pielii sau de a agrava afecțiunile cutanate existente, cum ar fi acneea.

Factori care determină momentul în care prosopul ar trebui schimbat

Cu toate acestea, mai mulți factori pot influența perioada de folosiere a unui prosop

Mirosul

Dacă un prosop pare murdar sau începe să miroase înainte de trei utilizări, ar trebui să-l schimbați mai devreme, explică Chiu.

Frecvența dușului

Dacă faceți duș în fiecare zi, ați putea folosi prosopul de mai multe ori înainte de a-l schimba.

Transpirația

„Dacă faci exerciții fizice sau transpiri mult, ar trebui să-ți schimbi prosopul mai des", adaugă ea. „Același lucru este valabil și pentru cei care trăiesc în zone cu multă umezeală, deoarece durează mai mult până când prosoapele se usucă, crescând astfel riscul de dezvoltare a bacteriilor și mirosurilor."

De ce ușa de la baie trebuie ținută închisă mereu. Detaliul incredibil la care nu te-ai fi gândit

Materialul prosopului

Materialul prosopului poate juca, de asemenea, un rol. Prosoapele cu țesătură waffle, de exemplu, se usucă mai repede decât cele obișnuite din bumbac.

„Datorită țesăturii waffle a prosoapelor noastre, am constatat că acestea se usucă în general mai repede decât un prosop tradițional din bumbac", explică Jason Gutierrez, cofondator al companiei de textile Geometry. „Din experiența noastră, un prosop care se usucă mai repede este potrivit pentru mai multe utilizări între spălări."

Mituri vs. Realitate: De ce nu este bine să faci baie după ce ai mâncat?

Gutierrez estimează că trebuie să schimbați un prosop cu țesătură de waffle la fiecare șapte până la 10 zile, ținând cont și de frecvența utilizării, modul în care este depozitat între utilizări, umiditatea și temperatura zonei în care este atârnat.



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list