Bani mai mulți pentru IMM-uri. Boloș (PNL): Suplimentăm IMM Plus cu aproximativ 2,5 miliarde lei, sume necesare pentru proiectele de investiţii

Acesta consideră că acest program este un mod concret prin care Guvernul susține dezvoltarea IMM-urilor în contextul mai larg al susținerii investițiilor în economie, cu beneficii în creșterea competitivității și întărirea potențialului de creștere a IMM-urilor. 

Decizia a venit în urma unei discuţii a ministrului Boloș cu reprezentanţii fondurilor de garantare în cadrul căreia au analizat stadiul distribuţiei creditelor garantate până acum prin IMM Plus. Interesul IMM-urilor este unul foarte mare, având în vedere faptul că bugetul de 12,5 miliarde lei s-a utilizat aproape în totalitate. 

"Protejarea capitalului autohton este un pilon în programul de guvernare al PNL, iar IMM-urile, coloana vertebrală a economiei, se bucură de cea mai mare atenție în cadrul acestui program. Doar în 2022, IMM-urile realizau 61% din profitul net din economie și erau responsabile de 64% din totalul locurilor de muncă la nivel național", transmitea PNL în urmă cu o lună, la lansarea programului.

IMM Plus este un program guvernamental de creditare pentru capital de lucru și de investiții destinat IMM-urilor și companiilor mari din România. Pe lista beneficiarilor se numără întreprinderile mici și mijlocii, companiile mari a căror activitate economică a fost afectată de războiul din Ucraina și autoritățile locale care realizează proiecte de investiții în sectorul construcțiilor.



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list