Telefoanele, în locul buletinului, noul ordin venit de la UE

Prin intermediul telefoanelor, oamenii vor putea să își confirme identitatea și să distribuie documente electronice direct din portofelele digitale.

Acest proiect urmărește minimizarea timpului de obținere a acestor documente, mai puține hârtii și timp petrecut la coadă. În plus, se vor proteja datele personale ale cetățenilor, spun specialiștii.

Cu ajutorul telefoanelor mobile, oamenii vor putea să își verifice identitatea și să trimită documente electronice din portofelele digitale. Această posibilitate devine realitate după ce portofelul digital, creat pentru a facilita accesul la serviciile publice și private din toată Uniunea Europeană, a obținut aprobarea europarlamentarilor în urma a trei ani de dezbateri.

Scopul implementării eID, identitatea digitală europeană, constă în digitalizarea societății europene. În viitorul apropiat, fiecare cetățean european sau companie din UE va avea acces la un portofel digital, care va fi conectat la identitatea digitală națională a persoanei. Acest portofel va permite cetățenilor europeni să deschidă conturi bancare, să se înscrie la universitate, să stocheze rețete medicale și să beneficieze de alte servicii. De asemenea, va asigura protecția datelor personale ale cetățenilor, spun europarlamentarii.

Șoc în Turcia! Opozantul lui Erdogan a murit în timp ce sărbătorea victoria

Concret, vom putea stoca în acest portofel digital diverse documente precum buletinul, permisul de conducere, cardul de credit, certificatele educaționale și multe altele, pentru a gestiona rapid diverse situații din rutina zilnică.

„Adoptarea regulamentului european privind identitatea digitală reprezintă o etapă importantă în transformarea digitală a societății noastre. A le permite cetățenilor să aibă un portofel digital european unic și sigur, păstrând în același timp controlul deplin asupra datelor lor personale, reprezintă un pas înainte esențial pentru UE, care va stabili un punct de referință la nivel mondial în domeniul digital și va spori securitatea atunci când se angajează cu servicii online. În plus, prin plasarea cetățenilor în centrul atenției, regulamentul european privind identitatea digitală contribuie la îmbunătățirea și simplificarea semnificativă a accesului la serviciile publice online. Cetățenii nu ar trebui să fie nevoiți să suporte povara complexității administrative și instituționale", a transmis Mathieu Michel, secretar de stat belgian pentru digitalizare, simplificare administrativă, protecția vieții private și reglementare în domeniul construcțiilor.

Câți români ar fi de acord cu închiderea supermarketurilor în weekend. Studiul care pune capac oricăror tentative legislative pe această temă

Cartea de identitate digitală europeană va putea fi folosită printre altele pentru:

⦁ Servicii publice cum ar fi solicitarea unui certificat de naștere, a certificatelor medicale sau cererea de schimbare a adresei.

⦁ Deschiderea unui cont bancar.

⦁ Depunerea declarațiilor fiscale.

⦁ Înscrierea la o universitate din propria țară sau dintr-o altă țară UE.

⦁ Stocarea unei rețete medicale care să poată fi folosită oriunde în Europa.

⦁ Dovada vârstei posesorului.

⦁ Închirierea unei mașini folosind un permis de conducere digital.

⦁ Rezervarea și cazarea la un hotel.

Cu toate acestea, nu vom fi obligați să avem o identitate digitală. Utilizarea portofelului digital este voluntară, iar cei care nu-l vor folosi nu vor fi discriminați, susține Consiliul UE.

Sfidare maximă: Numărul „specialilor" a crescut cu 200 într-o singură lună. Pensia specială medie, peste 6.000 de lei



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list