Rețete de weekend. Trufe de casă: dulcele cu care îi vei da gata pe toți. Sunt aromate și declicioase!

Ingrediente:

- 800 g ciocolată menaj fără zahăr

- 150 g unt

- 2 linguri lapte rece

- 200 g cacao neîndulcită

- 1 linguriță esență de vanilie

- 150 g migdale măcinate

- 100 g îndulcitor

- 1 praf de sare

Prăjitură cu mere cuburi și crumble. Rețetă de post

Mod de preparare:

Dai prin răzătoare jumătate din cantitatea de ciocolată, iar restul o rupi bucățele. Ciocolata rasă o amesteci cu cacaua. Ciocolata ruptă o pui într-un vas cu laptele, praful de sare, îndulcitorul și o topești pe baie de aburi.

Adaugi untul în momentul în care ciocolata este complet topită, amesteci energic până când obții o textură omogenă și cremoasă, apoi pui migdalele și esența de vanilie. Dacă compoziția este prea moale, dai la frigider 30 de minute.

După ce amestecul s-a întărit, formezi bile mici, pe care le rotești prin cacaua amestecată cu ciocolată. Le așezi într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și dai la frigider pentru a se răci.

Sursă text: Click!Poftă bună

Citește și „Mușchiulețul de pădure" sau mâncarea de urzici, o rețetă veche de peste 100 de ani. Sunt culese din singura rezervație de ghiocei din România VIDEO



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list