Festin culinar de 1 Martie, chiar la tine acasă! Cum prepari cel mai delicios sushi pe care l-ai mâncat vreodată: rețeta, pas cu pas

Ingredientele de care ai nevoie: 

- orez pentru sushi 

- alge nori (foi de alge speciale pentru sushi)

- oțet de orez

- zahăr

- sare

- pește proaspăt (ton, somon sau crab stick)

- legume proaspete (castraveți, avocado, morcovi)

- wasabi (opțional, în funcție de gusturi)

INSTRUCTIUNI

- Clătește orezul cu apă rece până când apa devine limpede și curată, apoi fierbe-l conform instrucțiunilor de pe ambalaj. 

- Într-o cratiță mică, amestecă 3 linguri de oțet de orez cu 1 lingură de zahăr și 1 lingură de sare. Încălzește amestecul la foc mic până când zahărul și sarea se dizolvă complet. Lasa-l apoi la răcit.

- Taie peștele și legumele în bastonașe subțiri.

- Răcește orezul.

- Răstoarnă orezul într-un bol mare și adaugă amestecul de oțet de orez peste el. Amestecă-l ușor până când oțetul se integrează în compoziție și apoi lasa-l să se răcească la temperatura camerei.

- Așează o foaie de nori (de algă) pe un pat de bambus sau pe o suprafață netedă.

- Umezește-ți mâinile pentru a evita lipirea orezului de ele. 

- Așează un strat subțire și uniform de orez pe foaia de algă, lăsând aproximativ o jumătate de centimetru neacoperit la unul dintre capete.

Adaugă peștele și legumele în partea de jos a foii de algă. Rulează încet și strâns. 

Taie sushi-ul cu un cuțit ascuțit în bucăți groase de dimensiunea unui deget. 

- Serveștele cu wasabi, sos de soia sau ghimbir murat, după gust. Poftă bună! 

Sursă text: Astrosens.ro 

 



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list