Femeile care le-au furat inimile domnitorilor români. Pentru ele nu au stat pe gânduri și și-au înșelat soțiile
Domnul Unirii Moldovei cu Ţara Românească din 1859, Alexandru Ioan Cuza a fost cel mai „iubăreț" domnitor. Deși era căsătorit cu Elena Rosetti, el avea o amantă oficială, pe Maria Obrenovici, în apartamentele căreia îşi petrecea nopţile. De asemenea, se spune că prefera tinerele oacheşe si focoase, fiind mereu dornic de noi aventuri.
Maria Obrenovici era una dintre cele mai frumoase şi controversate femei ale Iaşului acelor vremuri, deși avea două căsătorii eșuate, ea a rămas în istorie, nu doar pentru că a fost mama Regelui Milan al Serbiei, ci mai ales datorită relaţiei sale amoroase cu domnitorul român. În noapte detronării, Alexandru Ioan Cuza nu era în pat cu soția sa Elena, ci cu Maria Obrenovici.
Mihai Viteazul și VelicaVoievodul care a reuşit prima unire a Ţărilor Române în anul 1599, Mihai Viteazul, s-a îndrăgostit nebunește în perioada cât a stat la Alba Iulia de Velica, una din fiicele logofătului Ioan Norocea, un oştean de încredere din oastea lui. Domnitorul s-ar fi iubit și cu sora acesteia, Zamfira, dar nu există dovezi în acest sens.
Relaţia cu Velica Norocea apare relatată în cărţile mai multor cronicari ai vremii. Voievodul a cunoscut-o când avea 37 de ani și s-au iubit în ciuda faptului că era căsătorită cu aventurierul italian Fabio Genga, confidentul principelui Sigismund.
Domnitorul nu s-a oprit aici în privința relațiilor extraconjugale. Pe lângă Velica, el a mai avut o relaţie cunoscută şi cu Maria Cristina, soţia lui Sigismund Bathory, verișoara lui Rudolf al II-lea.
Vlad Țepeș și Katharina SiegelVlad Țepeș, una dintre cele mai marcante figuri istorice ale secolului XV-lea, din România, a trăit o frumoasă poveste de dragoste, cu o tânără pe nume Katharina, iubire ce avea să dureze până în ultimele clipe de viață ale domnitorului. În 1442, s-a căsătorit cu Anastasia-Maria, nepoata reginei Poloniei. Izgonit de pe tron, după o domnie de doar câteva luni, s-a stabilit la Braşov, unde a cunoscut-o pe Katharina Siegel, o tânără de 17 ani, deosebit de frumoasă, crescută la mănăstire.
Tânăra îi devine amantă şi îi stă alături 20 de ani. Deși au existat multe zvonuri că ar fi vrut să se căsătorească cu aceasta, rigorile religiei nu îi permiteau, chiar dacă avea 5 copii cu amanta din Braşov. A încercat să anuleze și căsătoria cu prima soţie, Anastasia Holszanska, nepoata reginei Poloniei, scriindu-i chiar de două ori Suveranului Pontif, Papa Pius II. Soţia sa a murit, însă, în 1462 când s-a sinucis pentru a nu ajunge pe mâna turcilor.
Citește continuarea pe Click.ro
de pe realitatea.net
Niciun comentariu