Ciolacu, despre autostrada așteptată de milioane de români: Până la sfârșitul anului vom deschide circulației 248 de kilometri

„În sfîrșit, vorbim de certitudini. Este pentru prima oară când cu certitudine Moldova va avea autostradă. Vom avea Autostrada Moldovei, A7. Dacă constructorul va continua în acest ritm, până la sfârșitul anului vom deschide circulației în jur de 248 de kilometri", a declarat Ciolacu.

Premeirul a arătat că vorbim despre o devansare a lucrărilor și, totodată, "de o promisiune și o obligație pe care România și-a luat-o prin PNRR".

Marcel Ciolacu a precizat, în context, că A7 este relaizată integral din fonduri europene prin PNRR.

Premierului Marcel Ciolacu, președintele PSD, președintele Senatului și al PNL, Nicolae Ciucă, și a ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, s-au aflat, vineri, la șantierul de infrastructură rutieră pentru Lotul 2 Domnești Târg – Răcăciuni din Autostrada A7, în zona localității Adjud. 

Autostrada A7, cunoscută și sub numele de "Autostrada Moldovei", este planificată să aibă o lungime de aproximativ 318 kilometri și să lege orașele Bacău, Roman, Suceava și Botoșani. Scopul principal al acestui proiect este de a spori mobilitatea și de a îmbunătăți infrastructura de transport în regiunea Moldovei, stimulând astfel dezvoltarea economică și reducând decalajele regionale.

Cu toate acestea, implementarea autostrăzii A7 a întâmpinat numeroase obstacole și întârzieri. Costurile ridicate și resursele limitate au fost principalele provocări întâmpinate de către autorități. În plus, probleme legate de exproprieri, impactul asupra mediului și cerințele tehnice au contribuit, de asemenea, la întârzieri în implementarea proiectului.

Susținătorii proiectului au argumentat însă că autostrada A7 este esențială pentru dezvoltarea regională și națională a României. Ei subliniază faptul că această autostradă va îmbunătăți semnificativ accesul la regiunea Moldovei, va reduce timpul de călătorie și va stimula investițiile și turismul în zonă.

 



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list