Cum se îngrijește corect primula pentru o înflorire bogată. Cât de des trebuie să o uzi, de fapt?

În primul rând, trebuie să știi că Primula nu va rezista prea mult timp în interiorul casei. Ar avea șanse mai mari de supraviețuire dacă ar fi amplasată undeva pe marginea pervazului, acolo unde geamul se mai deschide, pentru a putea beneficia mai tot timpul de aer proaspăt. Cu toate acestea, nu trebuie să fie expusă în locuri supuse diferenţelor mari de temperatură. 

În concluzie, Primula preferă un mediu aerisit, unde există curenții de aer și o temperatură de circa 10-16°C. Preferă multă lumină, dar fără expunere directă la soare. Iar în ceea ce privește udarea, trebuie să aplici 2-3 udari pe săptămână, astfel încât solul să se mențină în permanență reavăn, dar fără exces de umezeală.

Umezeala excesivă și udarea în mijlocul rozetei de frunze va determina în scurt timp putrezirea plantei. Dacă nu apar și alte probleme de îngrijire defectuoasă sau boli, Primula la ghiveci poate avea o durată medie de viață de proximativ doi ani. Însă dacă o vei planta în grădină, atunci primula se va comporta ca o plantă perenă și va înflori în fiecare primăvară și toamnă. 

 



de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list