Cum să cureți cu ușurință acumularea de calciu de la duș. Soluții cu ingrediente din casă
Baia este locul unde îți petreci o bună parte din zi, locul unde ai nevoie ca totul să fie curat și relaxant, astfel încât, după o zi lungă petrecută la birou, să te poți bucura de o baie caldă și relaxantă. Pentru a beneficia de acest lucru, trebuie să ai grijă de obiectele sanitare și să te asiguri că sunt într-o stare bună de funcționare.
O problemă des întâlnită în baie este reprezentată de acumulările de calciu. Acumulările de calciu, sau depunerile de calcar, reprezintă o acumulare de depozite minerale în aparatele care folosesc apădură, cum ar fi dușurile, robinetele, ibricurile și toaletele. Acest lucru se datorează faptului că apa dură conține o concentrație mare de calciu și magneziu, care, în timp, pot forma cruste pe capetele de duș, robinete și alte accesorii sanitare.
Pe lângă faptul că acea substanță care arată precum creta creează un aspect neplăcut, poate afecta și debitul apei atunci când se află în cantități foarte mari.
Descoperă din rândurile următoare cum poți să scapi de această problemă și să faci accesoriile sanitare din baie să arate ca noi.
Cum să cureți acumularea de calciu de la dușÎn rândurile următoare vei descoperi cum să cureți peretele de la duș, ecranul protector din plexiglas, dar și cabina de duș.
Ingrediente:cană de oțet albcană de apă distilatăsticlă cu pulverizatorcârpă de curățareo perie de frecat suprafețe.Instrucțiuni:Primul pas. Amestecați părți egale de oțet alb și apă distilată într-o sticlă de pulverizare.
Agitați sticla pentru a le combina bine.
Pasul doi. Pulverizați amestecul direct pe acumularea de calciu și lăsați-l să acționeze timp de câteva minute, cel puțin 5 minute. În funcție de cantitatea de calciu prezentă, poate fi necesar să-l lași să stea mai mult sau să pulverizezi din nou a doua oară.
Pasul trei. După ce ați lăsat amestecul să stea câteva minute, curățați dușul cu o cârpă uscată.
Ar trebui să observați o îmbunătățire vizibilă în zonele de acumulare de calciu.
Pasul patru. Pentru o acumulare mai extinsă sau mai încăpățânată de calciu, utilizați o perie de frecat și frecați ușor zona înainte de a curăța.
Cum să îndepărtezi calciu de pe capul de dușAceastă metodă este extrem de eficientă în cazul în care te confrunți cu depuneri de calciu pe capul de duș, iar acestea afectează calitatea debitului de apă.
Ingrediente:cană de oțet albpungă de plastic cu fermoarInstrucțiuni:Pasul unu. Umpleți o pungă cu fermoar cu aproximativ o cană sau două de oțet alb.
Pasul doi. Poziționați-l în jurul capului de duș până când duzele de pulverizare sunt scufundate în lichid.
Pasul trei. Asigurați-l cu benzi de cauciuc și lăsați-l să stea cel puțin o oră sau până peste noapte.
Pasul patru. Scoateți punga și porniți dușul timp de câteva secunde pentru a elimina acumularea de minerale și calciu de pe capul de duș.
Cum să previi acumulările de calciu în dușAcum că ai descoperit cele mai eficiente metode de a curăța dușul, trebuie să știi să previi acumulările de calciu. Cel mai eficient mod prin care poți să previi acumularea de calciu este să cureți acele zone în mod frecvent cu oțet sau cu produse destinate acestui lucru. De asemenea, ai putea să iei în calcul instalarea unui dedurizator de apă. Apa moale nu are același conținut de minerale, așa că este mai puțin probabil să provoace formarea de calcar.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.
de pe realitatea.net
Niciun comentariu