Cum prepari celebrii mucenici muntenești? Rețeta delicioasă a lui Cătălin Scărlătescu: aroma de care te vei îndrăgosti

Ingrediente mucenici muntenești à la chef ScărlătescuPentru aluatul de mucenici muntenești500 de grame de făină50 de grame de drojdie200 de ml de apă călduţă100 ml de uleisarezahăr vanilatPentru zeama mucenicilor2-3 litri de apă350 de grame de zahăr800 de grame de nucă măcinată1 lingurita de scorţişoarăcoajă de la o lămâiesarezahăr vanilatesenţă de rom   Mod de preperare  de mucenici à la chef Scărlătescu 

Mod de preparare Se pune făina într-un vas mare şi se realizează o gaură în mijlocul acesteia, în care se adaugă zahărul vanilat, sarea, uleiul, drojdia şi apa. Se frământă bine toate ingredientele până rezultă o cocă. Aluatul rezultat se lasă la dospit câteva minute în vasul acoperit.   După ce aluatul a crescut, se întinde cu sucitorul, se taie în fâşii şi se formează 8-uri mici pe care îi punem la fiert câteva minute. Se scot într-o sită pentru a scăpa de surplusul de apă, după care se introduc la cuptor până se rumenesc frumos. După ce s-au copt se lasă la întărit timp de o noapte.

A doua zi puneţi apa pe foc. Când ajunge în punctul de fierbere se adaugă coaja de lămâie, zahăr vanilat, o linguriţă de scorţişoară şi un praf de sare. Amestecaţi puţin, iar după ce e gata zeama puneţi 8-urile şi nuca. 

Sursă text: Click.ro 



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list