Ciorba rusească ce pune capac mahmurelii. Cum se prepară celebra Solyanka: rețeta, pas cu pas

Există diverse teorii cu privire la originea numelui. La început, această ciorbă era denumită "selyanka" și era tradusă sub denumirea de "mâncarea săteanului". Mai târziu, denumirea s-a schimbat în "solyanka", folosind cuvântul "sol" (sare) pentru a sublinia caracterul sărat al supei, potrivit Știri Diaspora.  

Astăzi, datorită gustului astringent și acru, oamenii au început să consume această ciorbă pentru a ameliora starea de mahmureală, ceea ce i-a adus și porecla de "ciorbă anti mahmureală".

Ingrediente

- 500 g mezeluri (salam, bacon sau altă carne afumată)

- 300 g carne de vită sau porc, tăiată cubulețe

- O ceapă mare, tocată

- 2 morcovi, tăiați rondele sau cubulețe

- 2 cartofi, tăiați cubulețe

- 1 rădăcină de țelină, tăiată cubulețe

- 1 ardei gras, tocat mărunt

- 200 g castraveți murați, tăiați în bucăți mici

- 1 conservă de roșii tocate (sau roșii proaspete tocate)

- 3-4 linguri de pastă de roșii

- 2 foi de dafin

- 5-6 boabe de piper negru

- Sare și piper după gust

- 2 l supă de carne sau apă

Instrucțiuni de gătire 

- Într-o oală mare, puneți carnea tăiată cubulețe și adăugați apă sau supă de carne și fierbeți până când carnea este fragedă.

- În timp ce carnea fierbe, încingeți ulei într-o tigaie și căliți ceapa până devine transparentă.

- Adăugați morcovii, cartofii și rădăcina de țelină. Căliți-le timp de 5-7 minute până când legumele încep să se înmoaie.

- Adăugați ardeiul gras, castraveții murați și roșiile tăiate în oală cu carne. Continuați să fierbeți.

- Adăugați pastă de roșii, foi de dafin, boabe de piper, sare și piper după gust. Lasăți să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 20-30 de minute pentru a se îmbina aromele.

- Când carnea este fragedă și legumele sunt gata, amestecați totul împreună. Verificați și ajustați gustul cu sare și piper.

- Serviți Solyanka fierbinte, cu o felie de pâine sau smântână dacă doriți.

Aceasta este o rețetă de bază, iar unele variante pot include adăugarea de cârnați, ciuperci sau alte ingrediente în funcție de preferințe.



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list