Alina Gorghiu: În ultima săptămână au fost preluați de la punctele de frontieră de către ANP 21 de fugari

 

 

"De vinerea trecută până ieri, mai exact în perioada 9 februarie – 16 februarie, au fost preluați de la punctele de frontieră de către ANP (n.r. – Administraţia Naţională a Penitenciarelor) un număr de 21 de fugari la care se adaugă 6 transferați. Printre țările de unde am adus fugarii sunt: Marea Britanie, Germania, Italia, Islanda, Belgia, Polonia, iar printre faptele pentru care au fugit persoanele condamnate avem o gamă largă de infracțiuni de la cele grave cu violență, tentativă de omor și tâlhărie, la cele economice, evaziune fiscală sau furturi și infracțiuni la regimul rutier", a precizat Alina Gorghiu.

Alina Gorghiu a mai vorbit și despre deținuții care pot fi folosiți la muncă:

Sistemul poate să ofere o forță de muncă disciplinată și ordonată. Efectivul din sistemul penitenciar – 23.000, dintre aceștia, persoane apte pentru muncă aproximativ 11.000. dintre aceștia din comisiile din penitenciare sunt aproximativ 6000 de persoane apte pentru muncă. Femeile deținute – 240 participă la muncă.

La penitenciarul din Argeș – 178 de persoane apte de muncă, 48 de persoane deja sunt repartizate. 1 din 5 deținuți, implicați în activități – sunt folosiți de 3 unități: Timișoara, Arad, București (Jilava). Aceasta este maniera de reintegrare a lor în societate. Aceste 3 penitenciare folosesc peste 44% dintre aceștia.

Începând cu anul 2021, au fost create 4 puncte de lucru, amenajate de agenți economici, în colaborare cu penitenciarul de la Ploiești care au asigurat 35 de locuri de muncă, Timișoara – 142 de locuri de muncă în acel punct de lucru, la Bistrița 44 și la Arad 30. 7000 de deținuți își doresc să muncească: dar nu sunt solicitări, fie nu este personal să-i însoțească.

Persoanele private de libertate care lucrează sunt remunerate, remunerația medie a fost în jur de 3200 de lei. Deținuții care muncesc în baza contractelor beneficiază și de remunerație, dar și de zile liberă.



de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list