Scandal uriaș în Italia. Un oficial din Ministerul Culturii, acuzat că are în casă un tablou furat

Procurorii îl anchetează pe Vittorio Sgarbi, un cunoscut critic de artă, pentru o presupusa spălare de opere de artă furate. Secretarul de stat neagă acuzațiile, scrie The Guardian.

 

Proprietara tabloului La Cattura di San Pietro (Capturarea Sfântului Petru), al artistului Rutilio Manetti, a raportat opera furată din castelul său din Piemont în 2013, spunând poliției că pânza a fost decupată din ramă.

Ancheta a scos la iveală faptul că un prieten al criticului de artă italian ar fi vizitat castelul cu câteva săptămâni înainte, tocmai pentru a se interesa despre cumpărarea tabloului.

Ulterior, pictura a trecut prin mâinile restauratori, iar ultimul dintre ei a confirmat, în cursul anchetei, că a adăugat o lumânare în colțul din stânga sus, pentru a o face mai puțin identificabilă. Aceasta este pictura pe care Vittorio Sgarbi a prezentat-o la o expoziție, în 2021.

Criticul de artă a oferit și o explicație absolut fascinată: tabloul său este, de fapt, originalul, iar pictura care a dispărut în urmă cu un deceniu ar fi o „copie proastă". În ceea ce privește declarația restauratorului care a spus că a adăugat un detaliu, Sgabi a afirmat că este vorba de o „răzbunare".Partidele de opoziție au cerut demiterea lui Sgarbi, solicitând chiar premierului Giorgia Meloni și ministrului Culturii „să înceteze să-l protejeze".



de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list