Protejează-ți locuința împotriva furtului. Alege să fii #sigurACASĂ!
Fie că publicăm instantanee din vacanțe, fotografii cu cele mai recente achiziții sau cu diverse obiecte de valoare, protejarea informațiilor și a datelor personale pe care alegem să le împărtășim în mediul online este esențială.
Astfel, UNSAR, împreună cu Poliția Română și cu ARTS, au dat startul unei noi ediții a campaniei #sigurACASĂ. Mesajul central al proiectului este #ShareÎnSiguranță, reamintind tuturor că, dincolo de a împărtăși bucuriile vieții noastre cotidiene cu prietenii virtuali, este foarte important să ne asigurăm că datele noastre nu cad pe mâna unor persoane rău intenționate.
Concret, ediția de anul acesta își propune să aducă în prim plan măsurile de precauție pe care le putem lua în mediul online pentru a preveni furturile din locuințe și a rămâne #sigurACASĂ. Pe lângă instalarea unor sisteme antiefracție (sisteme de alarmă pentru ferestre sau uși, senzori de mișcare și camere video) să acordăm, de exemplu, o atenție sporită și datelor și fotografiilor pe care le postăm în social media sau să folosim setări adecvate de securitate pentru a ne proteja conturile personale etc.
Cum se protejează românii împotriva furturilor?
Potrivit statisticilor, România are, procentual, cei mai mulți proprietari de locuințe din Europa. Deși ne-am fi așteptat ca și cele mai multe locuințe să fie și asigurate – doar 1 din 5 locuințe este protejată la valoarea reală în cazul dezastrelor naturale, incendiilor, exploziilor sau chiar și a furturilor.
În ciuda acestui fapt, studiile arată că 81% dintre români consideră importantă și foarte importantă protecția împotriva furturilor. Printre principalele cauze menționate de cei care se tem de riscul de furt se numără experiențele similare prin care au trecut de-a lungul timpului (32%), producerea mai multor infracțiuni în zona în care locuiesc (27%), producerea multor furturi în zona de reședință (17%), atractivitatea locuinței lor pentru hoți (12%), dar și multe alte motive (12%).
Pentru a se proteja în eventualitatea unui furt, românii apelează atât la asigurarea facultativă de locuință (10%), cât și la alte diverse măsuri, cum ar fi: sistemele de alarmă (23%), ușa antiefracție pentru accesul în casă (7%), dar și apelând la un câine de pază (3%).
Concluzia - asigurarea facultativă de locuință îți poate oferi sprijinul financiar necesar pentru a putea trece mai repede peste diverse incidente neplăcute și de a rămâne #sigurACASĂ alături de cei dragi.
Informează-te corect și ia decizia potrivită pentru a fi #sigurACASĂ alături de cei dragi!
de pe realitatea.net
Sent via IFTTT
Niciun comentariu