Păcăleala bonurilor de masă. Cum dau guvernanții cu o mână și iau, de fapt, cu două și cum se pot trezi angajații cu mai puțini bani pentru alimente

Valoarea maximă a unui bon de masă a crescut cu 5 lei anul acesta, ajungând la 40 de lei. De exemplu, anul trecut când un angajat primea un tichet de 30 de lei, impozitul era de 3 lei.

În 2024 însă, oamenii vor avea de plătit pe lângă impozit și o contribuție la sănătate de 10%. Așadar, pentru o lună cu 22 de zile de muncă, netul angajatului se reduce cu 66 de lei față de 2023. 

50 de transportatori şi fermieri din Buzău se îndreaptă spre Capitală pentru a protesta împotriva scumpirilor RCA şi accizei la motorină

Spre exemplu, în 2023, un angajat român primea un bon de masă de 30 de lei. Impozitul era atunci de 3 lei. Începând cu 1 ianuarie 2024, angajatul va avea de plătit impozit și CASS de 10%. Netul scade cu încă 3 lei. Asta înseamnă că pentru o lună cu 22 de zile de muncă, netul unui angajat român se reduce cu 66 de lei față de anul precedent.

În ceea ce privește despre acordarea voucherelor pentru plata facturilor la electricitate și încălzire atunci românii trebuie să știe că nu sunt fonduri noi de la Guvern, ci doar a fost prelungită valabilitatea acestora. Adică, persoanele care au primit respectivele vouchere anul trecut le mai pot folosi la plăți până pe 31 martie.

Muncim jumătate de an doar ca să ne plătim taxele. Calculele care arată cât de mult țin românii statul în spate



de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list