O nouă metodă de înșelătorie circulă pe Facebook. Utilizatorii, grav afectați: hackerii cer sume uriașe

Nici persoanele care au pagini oficiale nu scapă de această metodă de înșelătorie, ei fiind, totodată, cei mai afectați. Utilizatorii Facebook pot primi numeroase mesaje de amenințare, existând cazuri în care aceștia au primit zeci de mesaje într-o singură oră. 

„Contul dumneavoastră de Facebook încalcă politicile de securitate a informațiilor", este unul dintre mesajele primite de mulți utilizatori.

O nouă înșelătorie pe Facebook face mii de VICTIME. Câștiguri rapide, CAPCANE sigure. Ai mare grijă dacă primești ACEST MESAJ

Mii de internauți au primit astfel de mesaje, iar cei care au apucat să intre pe link au pierdut accesul la cont. După ce hackerii au obținut accesul la cont, ei utilizează numele de utilizator pentru a trimite și altor persoane mesajele cu conținut fals sau de amenințare. 

„Linkul te redirecţionează, de cele mai multe ori, către pagini de phishing în care tu, dacă îţi introduci datele de autentificare la contul de Facebook, ajung în posesia atacatorilor", a atras atenția Mihai Rotariu, DNSC.

Înșelătoria nu se oprește aici. Pentru a-și recăpăta contul de Facebook, internauților li se cere să plătească sume uriașe de bani. Însă, indiferent dacă răscumpărarea este achitată, nu există nicio certitudine că utilizatorii pot avea din nou acces la cont. 

Dacă vă confruntați cu o astfel de situație, tot ceea ce trebuie să faceți este să blocați utilizatorii și să raportați conturile. 



de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list