Nenorocirea de la Ferma Dacilor se poate repeta oricând în Năvodari. Cherhana care funcționează fără autorizații, o adevărată bombă cu ceas

Un pescar, care deține teren în zonă în acte, dar nu în fapt este revoltat că restaurantul funcționează de ani de zile fără autorizații cheie, care, în lipsă, ar putea duce în orice clipă la o tragedie. Jurnaliștii Realitatea PLUS au cerut un punct de vedere de primarul din Năvodari și de la conducerea restaurantului pescăresc.

Răspunsul primăriei din Năvodari

„Urmare solicitării dumneavoastră de a vă prezenta un punct de vedere referitor la situația avizelor societății indicate, dorim să facem următoarele precizări:1.    Întâi de toate, este important să menționăm că angajații Primăriei Orașului Năvodari  au amendat societatea la care faceți referire în urma unui control derulat la mijlocul acestui an, dovadă fiind PV nr. A/569 din data de 13.06.2023. 2.    Totodată, ca răspuns la solicitarea societății în cauză pentru emiterea Autorizației de funcționare, administrația publică locală a cerut societății, conform legii, completarea documentației depuse cu o serie de documente necesare, și anume: autorizație de mediu și aviz de prelungire, după caz, ori punct de vedere de la Agenția de Protecție a Mediului Constanța, precum și extras de Carte Funciară pentru informare actualizat. Subliniem că emiterea Autorizației de Funcționare se va face DOAR DUPĂ completarea documentației cu aceste documente prevăzute de actele normative în vigoare.3.    Nu în ultimul rând, se impun și următoarele clarificări legislative. Pentru societatea la care faceți referire este absolut necesară obținerea Autorizației de mediu - document ce a fost solicitat deja de Primăria Orașului Năvodari - întrucât societatea desfășoară activitate de alimentație publică într-un local cu mai mult de 100 de locuri, dar nu și prezentarea autorizației de securitate la incendiu. Și asta deoarece, prin Hotărârea de Guvern nr. 1181/29.09.2022 a fost abrogată obligativitatea deținerii autorizației de securitate la incendiu pentru alimentație publică. Conform noilor prevederi în vigoare din septembrie 2022, autorizația de securitate la incendiu este necesară pentru activitatea de primire turistică cu mai mult de 8 camere și/sau 16 locuri, inclusiv unitățile de alimentație din incinta acestora; în cazul de față societatea nu are activitate de cazare, ci desfășoară exclusiv activitate de alimentație publică", se arată în răspunsul Primăriei Năvodari.

O locație cu preparate pescărești, terase ample și relaxante, unde oamenii se pot bucura de priveliștea lacului. Așa este prezentată cherhanaua Tașaul.

În prezent, cherhanaua, e ca o bombă cu ceas. Un pescar, concesionar de drept al amenajării piscicole din zonă, a vorbit în exclusivitate pentru Realitatea PLUS despre neregulile în lanț. Bărbatul, deținător al locului în documente, dar nu și în fapt, spune că autorizațiile lipsă ale restaurantului, de construire sau la incendiu, ar putea duce la o tragedie în orice moment.

Rareș Bogdan, dezvăluiri din culisele negocierilor pentru Schengen. „OMV nu a mișcat un deget pentru Romania. Fiecare condiționalitate a fost negociată la sânge"

Și angajații cherhanalei știu ce se întâmplă între pereții restaurantului. Sub protecția anonimatului, un angajat al restaurantului a fost de acord să dezvăluie o parte din problemele greu de ignorat.

„Anul acesta am avut foarte multe controale de la autorități, cum nu au fost niciodată. Aici se fac toate petrecerile, mesele festive, evenimente cu participarea funcționarilor de stat de la majoritatea instituțiilor statului. În cherhanaua noastră se face campania la primărie, unde sunt invitați toți ștabii fără să plătească. Sa aibă poarta asta gură sa spună câte mașini au plecat de aici cu portbagajele pline" a mărturisit un angajat.

„La majoritatea actelor de inspectie au emis avertismente. Nimeni nu a emis o decizie de încetare a activității. Toate autoritățile din zona au cunoștință de aceste fapte.

Anul acesta am avut foarte multe controale de la autorități, cum nu au fost niciodată. Aici se fac toate petrecerile, mesele festive, evenimente cu participarea funcționarilor de stat de la majoritatea instituțiilor statului. În cherhanaua noastră se face campania la primărie, unde sunt invitați toți ștabii fără să plătească. Sa aibă poarta asta gură sa spună câte mașini au plecat de aici cu portbagajele pline", a mai spus angajatul.

În ciuda acestor fapte, s-au putut face, însă, lucrări importante în zonă.

„Au fost efectuate lucrarile de instalare, exista o conducta legala, un aviz legal care alimenteaza o constructie ilegala. Au venit unii care s-au legat de țeava de gaze... Doar cei de la Mediu ne-au dat o amenda de un miliard și jumătate, iar patronul o anulează la judecătorie", a mai dezvăluit angajatul restaurantului.

În fața tuturor neregulilor, bărbatul este convins că lupta cu dreptatea abia a început.

Cherhanaua Tașaul din Năvodari funcționează și este frecventată de mii de oameni de mai bine de 5 ani. 

Casă de vacanță din Apuseni, cuprinsă de flăcări. Pompierii s-au mobilizat cu două autospeciale

 



de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list