Doar jumătate din banii pentru pensii au ajuns în conturile Poștei - Când vine poștașul / Anunț oficial

„Procesul de distribuire a pensiilor este organizat în baza convenției cu Casa Națională de Pensii, dar este o înțelegere comună asupra acestei activități. În fiecare lună, achitarea pensiilor se face în 10 zile lucrătoare, între 1 și 15 ale lunii dacă nu sunt zile libere. Poșta Română primește banii de la Casa Națională în tranșe, nu toți odată, în trei tranșe.

Poșta Română livează pensiile cu numerar pentru 2,4 milioane de pensionari, 2,5 milioane primind pensiile pe card și pentru cei care primesc în cont Poșta Română distribuie taloanele de pensie care înseamnă o informare a sumei primite în cont.

Am primit 50% din sumă, reprezentând valoarea pensiilor prima tranșă. Mâine urmează să primim a doua tranșă și pe data de 9 ultima tranșă și se încheie tot. Fiind vorba de un an nou nici liniile bugetare nu permit virarea sumelor de bani în decembrie pentru luna ianuarie. Fiind final de an, așa ceva nu s-a putut face. Primele viramente s-au făcut în data de 3, prima zi lucrătoare a noului an. Atunci circuitul banilor între trezorerie și conturi durează puțin și abia de mâine, din 5, se poate face livrarea de numerar.

Noi am făcut calendarul pe luna aceasta până pe data de 17 inclusiv, 9 zile lucrătoare mai puține decât de obicei. Sunt și sume mai mari de plată de gestionat și de numărat, considerăm că este un interval suficient care va acoperi absolut toți pensionarii", a declarat Cornelia Văduva, expert departamentul plăți și vânzări, la Realitatea PLUS.

Marcel Ciolacu: „Prin recalculare, pensiile mici vor creşte, iar cele mari vor stagna. Sunt mult prea multe inechităţi"

de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list