Cum a furat o femeie 20 de bucăți de salam dintr-un magazin. Explicația halucinantă dată polițiștilor
În iunie 2020, Zenovia C. s-a deplasat la un magazin din Paşcani, însoţită de fiica sa vitregă. Avea asupra sa o geantă de rafie, de mari dimensiuni. A mai luat de la intrarea în magazin un coş de mână, iar cele două femei şi-au început periplul printre rafturi. Femeia a început prin a pune produse în coş. Atunci când s-a asigurat însă că nu este văzută, le-a trecut în geanta de rafie, pe care a pus-o în coş. Deasupra, a continuat să pună marfă. La casa de marcat, a pus pe bandă produsele aflate deasupra genţii. Pe aceasta a scos-o din coş şi a ascuns-o sub fusta amplă şi lungă pe care o purta. A împins apoi geanta cu piciorul, până a trecut de casa de marcat. Aici a fost însă oprită de un gardian, care o observase pe camerele de supraveghere. În geantă, femeia avea produse alimentare şi nealimentare în valoare de aproape 1.000 de lei.
Interpelată de poliţişti, femeia a spus că nu intenţionase să fure. Uitase să aşeze însă pe bandă şi produsele din geantă. Declaraţia a fost depusă la dosar, dar judecătorii care i-au analizat cazul nu au considerat-o credibilă. „Nu poţi să «uiţi» că ai luat de pe rafturi nu mai puţin de 20 de batoane de salam, kaizer, muşchi file, precum şi alte produse alimentare şi nealimentare. Mai mult, din imaginile preluate de camerele de luat vederi din incinta magazinului, care au suprins toate activităţile desfăşurate de inculpată, rezultă cu certitudine că aceasta a înţeles să sustragă acele bunuri", au consemnat aceştia.
Toate produsele sustrase au fost achitate, chiar în aceeaşi zi, de concubinul femeii. Zenovia a fost totuşi judecată pentru furt. Timp de un an şi jumătate, cât a durat procesul, judecătorii au încercat să o aducă în faţa instanţei, dar fără succes, scrie ziaruldeiasi.ro. În aprilie, la proces a venit un bărbat care s-a prezentat ca fiind soţul femeii şi care a spus că soţia sa este plecată în străinătate cu copiii. I s-a explicat că inculpata se poate prezenta la următorul termen de judecată şi că poate depune o declaraţie autentică la dosar prin care să-şi exprime acordul de a presta muncă neremunerată în folosul comunităţii. În acest fel, ar fi putut beneficia de o condamnare cu suspendarea executării. Femeia nu s-a prezentat însă la următoarele termene şi nici nu a depus înscrisul solicitat.
Ca urmare, deşi prejudiciul a fost recuperat în întregime, singura formă de aplicare a pedepsei pe care o puteau decide magistraţii Judecătoriei Paşcani a fost cea cu executarea în regim de detenţie. Femeia a fost condamnată la un an şi 4 luni de închisoare. Pronunţată vineri, sentinţa poate fi contestată cu apel.
de pe realitatea.net
Sent via IFTTT
Niciun comentariu