Cozmin Gușă: Omul negru al zilei, Adrian Năstase. Narcisismul combinat cu aroganța te bagă-n bucluc mare!
„Adriane nici nu știi/ Cât de mic începi să fii", ca să aduc aminte de o cimilitură a lui Băsescu de acum 20 de ani. A avut instinct marinarul, a fost și inspirat. Îi aparține lui cu precădere. Eram de față doar eu cu el când i-a venit în minte asta și a probat eficiența ei într-o discuție cu mine.
Marți a izbucnit scandalul falsurilor lui Adrian Năstase, tablouri expuse la expoziția Victor Brauner de la Muzeul Național de Artă. Ați putut afla despre adevărata dimensiune a tărășeniei de la SRS, respectiv de la Petru Romoșan, în discuțiile de la Gold FM. Treburile sunt grave, deoarece implică statul român, prin Ministerul Culturii, și, având în vedere anvergura mondială a pictorului Victor Brauner, e limpede că va deveni un scandal internațional.
Ion Cristoiu a semnalat și el tăcerea ciudată, respectiv vinovată a lui Adrian Năstase, ce și-a implicat și băieții în scandal, punând două lucrări dintre cele trei vizate ca fiind false pe numele lor, probabil dintr-un impuls narcisist de-al lui de a-și introduce familia în circuitul marilor colecționari de artă. Tăcerea lui Năstase, însă, readuce în memoria colectivă acuzațiile vechi legate de uriașa avere a fostului prim-ministru, avere ce a fost tezaurizată inclusiv în opere de artă, printre care mii de tablouri valoroase. Mulți au zis și public că în felul ăsta se dădea mita, iar noi putem considera că Năstase nu vrea să dea lămuriri tocmai pentru că nu poate dovedi sau expune originea acestor tablouri.
Petru Romoșan, în calitate de vechi și respectat expert în piața tablourilor, a cerut aseară la Gold FM o anchetă judiciară urgentă în cazul falsurilor lui Năstase, deoarece știe cu precizie că va fi afectată altfel întreaga piață a achizițiilor de artă din România, piață oricum bănuită că colcăie de falsuri, multe cumpărate de către noii parveniți ageamii de după 1989, ce și-au spălat astfel banii negri, umplându-și și pereții caselor de tablouri. Se pare că multe dintre aceste falsuri țin de operele de artă de avangardă istorică, care au intrat în colecția multora, se pare că printre altele și în colecția patroanei de la Catena, doamna Vlad, care are o importantă tezaurizare în asemenea lucrări de pictură.
Ca să completez într-un mod piperat de ce scandalul ăsta poate să devină atât de mare, vă reamintesc că în anii 2001-2004, conform mărturiilor publice din România, nu puteai cumpăra nicio operă de artă și mai ales nicio pictură valoroasă fără ca ea să fie dusă la cabinetul lui Năstase de la guvern, văzută de către el și doar dacă el refuza să cumpere acea operă de artă mai departe colecționarii puteau s-o cumpere și nu vă vorbesc povești, o să vedeți că în discuțiile viitoare aceste lucruri vor fi demonstrate. Da, da! Așa ceva a cunoscut piața de artă din România și multe alte aberații în vremurile lui Năstase. E limpede, deci, că de la cazul falsurilor lui Năstase treburile vor degenera, chiar dacă Raluca Turcan, ministresa lui Carmen Iohannis, vrea să acopere scandalul. Expunându-și picturile în mod public, dintr-un impuls de grandomanie, refuzând să răspundă tot public, din aroganță, dar și de frică, Adrian Năstase a redeschis discuția publică legată nu doar de originile întunecate ale averii sale uriașe, dar și a celorlalți similari lui, ce au devenit ultra-milionari administrând bugetul țării, apoi tezaurizându-și banii negri în picturi. Năstase, fiind narcisist și arogant, a vrut să se și laude cu asta, ceea ce chestionează inclusiv inteligența lui, care nu-i atât de mare, după cum se vede; și-aici luați în seamă și faptul că acest Adrian Năstase, după cum foarte bine știți, că v-am mai spus, cochetează de vreo 6 luni cu ideea de a candida în 2024 la prezidențiale, cu motorizare chinezească. Pentru toate aceste motive, îl declarăm „Omul Negru" al zilei la Gold FM, un om de „colecție".
Sursa: solidnews.ro
de pe realitatea.net
Sent via IFTTT
Niciun comentariu