Copil de 13 ani, în stare gravă după ce a făcut atac de cord în sala de curs! Momente de panică la o școală din Oradea

Un copil de 13 ani, elev în clasa a VII-a la Școala Gimnazială Avram Iancu din Oradea, a ajuns la spital după ce a făcut un atac de cord în sala de clasă, relatează Bihoreanul.

Incidentul s-a produs joi dimineaţa, în jurul orei 10.00, imediat după începerea orei de ştiinţe sociale, când copilului i s-a făcut brusc rău și s-a prăbușit inconștient la pământ.

Profesorul a sunat imediat la 112 iar până la sosirea echiajului SMURD, medicul şcolii a evacuat încăperea. La aproximativ 3-5 minute de la apelul la 112 a sosit și SMURD-ul, care a început manevrele de resuscitare. Ulterior, băiatul a fost intubat şi transportat la Spitalul Județean din Oradea.

„Medicul școlii este o persoană cu experiență, dar nu avea ce să facă mai mult, pentru că nu a avut timpul necesar, echipajul SMURD a ajuns repede. Când am ajuns eu în sala de clasă, din cancelarie, copilul era deja resuscitat", a declarat directorul şcolii, Călin Serac. „Nici timp să intervină nu a avut, pentru că salvatorii au ajuns repede", a mai spus acesta.

După incident, conducerea şcolii a aflat că băiatul are o afecţiune cardiacă, pentru care a şi luat tratament medicamentos, informaţie pe care părinţii nu au comunicat-o dirigintelui ori medicului şcolii, informaţie confirmată şi de inspectorul școlar general Horea Abrudan.

„În şcoală nu se știa că suferă de probleme cardiace, familia nu a informat", spune şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor. 



de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list