Care sunt vinurile pe care le poti combina cu pizza
Vinul si pizza reprezinta o adevarata placere pentru multi, insa cati dintre noi stim ca acestea doua pot fi consumate impreuna? Majoritatea persoanelor aleg apa, sucul sau berea cu pizza, insa si vinul poate fi un partener ideal in acest sens. Alegerea pizzei si vinului potrivit poate asigura o experienta deosebita, iar cea mai mare atentie trebuie sa fie acordata combinatiei intre sos si topping-uri.
Rosé sec
Un vin rosé sec se potriveste de minune cu o
pizza usor aromata, cum ar fi Margherita. Vinul rosé este usor, se intelege
foarte bine cu busuiocul proaspat, iar nivelul de aciditate se impleteste cu
cel al sosului de rosii al pizzei. Cele mai comune arome ale vinului rosé sunt
de citrice, pepene galben, trandafir, iar fiecare dintre acestea pot pune in
valoare o pizza simpla precum Margherita.
Chardonnay
Fanii pizzei cremoase, cu branzeturi nu dau
gres atunci cand o consuma alaturi de un pahar de vin obtinut din struguri de
Chardonnay. Acest vin corpolent pune in valoare densitatea pizzei, iar sosurile
cremoase scot in evidenta notele naturale ale strugurilor de Chardonnay.
Sauvignon Blanc
Daca iti place pizza vegetariana, atunci poti
sa o consumi alaturi de un vin Sauvignon Blanc. Acest vin se descurca de minune
cu calitatile vegetale ale unei pizza pe care predomina spanacul, rucola sau
alte verdeturi.
Pinot Noir
Daca iti place pizza cu ciuperci si sos alb,
atunci vinul rosu este cea mai buna alegere in acest sens. Un vin obtinut din
struguri de Pinot Noir se potriveste de minune datorita notelor ierboase care
sunt numai bune alaturi de ciuperci.
Descopera gama de vin rosu disponibila in
magazinul online al Cramei Budureasca si alege vinul perfect alaturi de pizza
ta preferata. Merlot din gama Budureasca Premium este un bun exemplu in acest
sens, fiind un vin de o culoare rubiniu inchis care ascunde un gust intens de
fructe de padure si cirese amare. Taninurile sunt moi, dar bine conturate,
aroma este intensa si fiecare pahar cu acest vin este o adevarata placere. La
fel ca multe alte vinuri obtinute din struguri de Merlot, poate fi consumat
alaturi de preparate din carne, dar si paste Bolognese sau, de ce nu, cu pizza.
Combinatia intre strugurii de Merlot si baricul de stejar romanesc si american
folosit pentru maturare duce la obtinerea unui vin care cucereste instant prin
gustul, culoarea si savoarea sa, echilibrul de arome fiind unic. Totusi, pentru
a fi pus cu adevarat in valoare se recomanda a fi servit la o temperatura intre
16 si 18 grade.
Un alt vin pe care il poti savura alaturi de
pizza preferata este Five din gama Noble, un vin cu adevarat special obtinut
din amestecul perfect a cinci soiuri de struguri, Feteasca Neagra, Shiraz,
Cabernet Sauvignon, Merlot si Pinot Noir. Microclimatul unic de care se bucura
viile Budureasca a permis obtinerea vinului Five din gama Noble. Atrage prin
culoarea sa rubiniu inchis, iar aromele sale de cirese, prune, coacaze negre si
martipan sunt o adevarat placere. Structura eleganta si gustul fructat se
dezvolta intr-un postgust lung, foarte placut. Totodata, acest vin este un
candidat foarte bun pentru invechire in sticla, punandu-si calitatile in
valoare in timp. Se poate servi alaturi de mai multe preparate din carne de
porc, dar si cu pizza bogata in sos si mozzarella. Pentru ca experienta
gustativa se recomanda a fi consumat la o temperatura intre 18 si 20 grade.
In magazinul online al Cramei Budureasca te
asteapta o gama foarte variata de vinuri cu care sa acompaniezi o pizza buna
sau pe care le poti servi ca atare. Tu ce preferi?
Niciun comentariu