Locuri libere la mare, la tratament, prin Casa de Pensii. În ce condiții le pot solicita și salariații? 

Casa Judeteană de Pensii Olt a avut de repartizat în seria a 16-a, cea mai recentă, 127 bilete de tratament. Conform solicitărilor înregistrate în baza de date și pe baza opțiunilor pensionarilor au fost repartizate 103 dintre acestea. 24 sunt în continuare disponibile și pot fi solicitate de către alți pensionari care nu au avut noroc la repartizare, dar care își doresc să meargă la tratament balnear. 

Stațiunile în care, la CJP Olt, au rămas locuri disponibile sunt Amara, Bala și Buziaș, așa cum se întâmplă chiar și în plin sezon estival, însă de data aceasta au rămas bilete nealocate și la Neptun si Saturn, ceea ce constituie o premieră în acest an, scrie presa locală.

Nu este vorba de condițiile oferite, din contră, cazarea efectuându-se în unități de cazare cotate cu trei stele, cu baze de tratament renumite, în schimb perioada pare să nu le mai convină multor pensionari.

Bilete de tratament balnear 2024: Schimbări majore pentru pensionari

Pe de altă parte, oltenii solicită dintotdeauna cel mai mult stațiunile aflate la mai mică depărtare de casă. Din cele 127 bilete pe care le-a avut de împărțit Casa de Pensii Olt, cele mai multe, 41, au fost în stațiunea Olănești și toate au fost repartizate. S-a întâmplat la fel și cu cele șapte bilete disponibile la Căciulata și nu au rămas bilete nesolicitate nici la Herculane sau Govora.

Deși este ceva mai lung drumul până la stațiune, nici pentru băile Felix nu au mai rămas bilete libere. S-au alocat de asemenea și cele disponibile la Mangalia și Techirghiol.

Cum pot solicita salariații bilete de tratament

La tratament, cu bilete achiziționate prin intermediul caselor de pensii, pot merge și salariații care plătesc contriibuții la sistemul public de pensii. Condiția este ca aceștia să aibă nevoie de tratament, indicația putând să vină din partea medicului de familie sau din partea unui medic specialist.

Costul unui bilet de tratament se plătește integral dacă salariatul are un salariu brut de cel puțin 7.567 lei, sau 50% dacă salariul brut este mai mic decât suma menționată. Costul integral al unui bilet de tratament este 3.000 lei, bani în care sunt incluse următoarele servicii: cazare, masă și timp de 16 zile, dar și tratament balnear timp de 12 zile. 

Salariatul care are o recomandare de tratament se poate prezenta la ghișeul casei de pensii și, în baza unei cereri, cu prezentarea biletului de trimitere, a unei adeverințe de salariu (pentru a se stabili cunatumul salariului în funcție de care se plătește fie 100%, fie 50% din costul biletului) și cu o copie de pe actul de identitate poate achiziționa un bilet disponibil.  

O șansă de a prinde un bilet de tratament mai este, pe lângă biletele rămase la acest moment nealocate, și la finalul perioadei în care pot fi solicitate cele alocate. Se întâmplă, iar în această perioadă probabilitatea este și mai mare, ca pensionarii care au avut norocul să primească la repartizare un bilet să se răzgândească și să nu vină să-l ridice.

„Persoanelor de pe diagramă care nu ridică biletele de tratament le vor fi anulate alocările, iar biletele devin disponibile pentru persoanele care au cerere depusă și se prezintă la ghișeu.

Biletele de tratament se pot ridica până pe data de 9 octombrie 2024 inclusiv, iar biletele de tratament nevalorificate vor fi redistribuite pe data de 14 octombrie 2024", precizează reprezentanții Casei de Pensii Olt.

 



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list