Tort Malakoff. Rețetă tradițională din bucătăria austriacă. Preparat cu ingrediente simple și la îndemână

Tortul Malakoff este un desert clasic, al cărui nume este inspirat de Bătălia de la Malakoff, o luptă importantă din timpul Războiului Crimeii (1853-1856). Se spune că tortul a fost creat în onoarea generalului francez Aimable Pélissier, duce de Malakoff. Acesta a condus atacul final asupra fortăreței Malakoff, decisivă pentru victoria francezilor în acest război.

Tortul a fost creat fie de patiserii francezi în cinstea generalului, fie de cei austrieci, unde a devenit popular în secolul al XIX-lea. Este un desert elegant, asemănător tortului tiramisu, dar folosind în special crema de unt și pișcoturi îmbibate în lichior sau cafea.

Tortul a câștigat rapid popularitate în saloanele de patiserie europene, devenind un simbol al eleganței și rafinamentului. De-a lungul anilor, rețeta a cunoscut numeroase adaptări, dar esența sa a rămas aceeași: un tort delicat, cu pișcoturi și o cremă bogată de unt, ideal pentru ocazii speciale și sărbători.

Descoperă aici și rețeta de tort Tiramisu cu fistic, un desert rafinat și aromat. Acesta combină textura cremoasă și ușoară a mascarpone-ului cu gustul inconfundabil al fisticului. 

Mai jos, descoperă rețeta detaliată pentru a prepara tortul Malakoff.

Gustări sănătoase care îți taie pofta de mâncare seara. Te și ajută să dormi mai bineTort Malakoff – Ingrediente

Ca pentru oricare altă rețetă de tort și pentru tortul Malakoff vei împărți lista de ingrediente în funcție de elementele ce compun tortul. Ai nevoie de ingrediente pentru baza tortului, pentru cremă și pentru decor, după com vei constata mai jos.

Pentru baza tortului:250 g pișcoturi de șampanie (savoiardi)100 ml cafea tare1 linguriță lichior de migdale.Pentru crema de unt:250 g unt cu peste 80 % grăsime150 g zahăr pudră150 g migdale măcinate fin4 gălbenușuri1 linguriță esență de vanilie200 ml frișcă lichidă1 praf de sare.Pentru decor:puțină cremă de untcâteva pișcoturi glazurate cu ciocolată.Ruladă cu ness. Rețeta unui desert rafinat și aromat. Simplu și ușor de preparatTort Malakoff – Mod de preparare

Vei începe cu prepararea cafelei, care necesită răcire înainte de a siropa pișcoturile cu ea. Prepară cafeaua după propriul gust, la filtru, la espressor sau la ibric. Apoi las-o să se răcească și adaugă lichiorul.

În intervalul de timp în care cafeaua se răcește, poți prepara crema. Descoperă aici și o rețetă de cremă din mascarpone cu nucă de cocos.

Citește continuarea aici

Trucuri care te pot ajuta să scapi de gustul amar al vinetelor. Sigur îți vor folosi

 



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list