Doi bărbaţi din Iași, internaţi în stare gravă la ATI, din cauza virusului West Nile. Alertă sanitară în județ
"În cadrul Spitalului de Boli Infecţioase 'Sf Parascheva' din Iaşi, în momentul de faţă sunt internaţi în cadrul Compartimentului de Terapie Intensivă doi pacienţi diagnosticaţi, confirmaţi, cu meningoencefalită cu virus West Nile. Ambii pacienţi au comorbidităţi importante, starea generală fiind gravă. Prognosticul este rezervat", a declarat vineri Florin Roşu, managerul unităţii medicale.
El recomandă persoanelor cu febră să se adreseze medicului de familie, pentru investigaţii.
A MURIT unul dintre cei mai iubiți preoți din Moldova, după ce s-a infectat cu West Nile"Dacă ne deplasăm în zone unde există ochiuri de apă, vegetaţie abundentă, să ne îmbrăcăm cu pantaloni şi haine cu mânecă lungă, astfel încât suprafaţa corpului care să fie descoperită să fie cât mai mică. Dacă acest lucru nu e posibil, recomandăm folosirea substanţelor şi unguentelor care se găsesc în farmacii pentru combaterea insectelor", a explicat Florin Roşu.
Despre infecția cu virusul West NileVirusul West Nile, unul dintre cele mai periculoase virusuri din lume este transmis prin înţepătura de ţânţar tigru Asiatic şi poate determina boli grave, precum meningita sau encefalita West Nile şi poate pune viaţa în pericol. În majoritatea cazurilor, persoanele infectate nu prezintă simptome severe, ci doar dureri de cap ușoare sau febră.
Un nou caz de infectare cu virusul West Nile în Suceava. O persoană a muritCele mai multe dintre infectări au loc în sezonul cald, atunci când țânțarii sunt mai activi. West Nile face parte din familia Flaviviridae și se regăsește atât în zonele cu o climă tropicală cât și în cele temperate. Perioada de incubație ajunge până la două săptămâni, dar sunt situații când primele semne apar și la 2-6 zile de la infectare. În cazul persoanelor cu un sistem imunitar scăzut, simptomatologia poate debuta destul de târziiu, la 21 de zile.
Foarte important de reținut este că virusul nu se transmite de la o persoană la alta prin atingere, tuse, strănut sau mângâierea animalelor vii ori manevrarea celor moarte şi nici prin consumul de carne infectată, dacă sunt respectate instrucțiunile de preparare.
de pe realitatea.net
Niciun comentariu